Annonce

Tegn abonnement på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + salatskål fra Holmegaard

Køb tilbuddet her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Invitér på påskemiddag

I påsken mødes mange familier til frokost eller påskemiddag. Menuen her er velegnet til begge gæstebud.

 

SE OGSÅ: Alle vores lækre påskeretter

SE OGSÅ: Hjemmelavet påskepynt: Frække påskeharer

SE OGSÅ: 6 skønne påskekager

Annonce

Fisk
Kold avocadosuppe med rejer og kuvertboller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Suppen er ikke fryse-egnet
Bollerne er fryse-egnede
Avocadosuppe:
2-3 tsk citronsaft
ca. 1 tsk salt
Kuvertboller:
25 g gær
2½ dl mælk
1 tsk sukker
ca. 425 g hvedemel
Drys:
Sådan gør du:
  1. suppen så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Skræl avocadoerne og fjern stenene.
  2. Blend til cremet og tilpas tyk konsistens med hvidvin eller grønsagsbouillon, citronsaft og evt. vand.
  3. Smag til med salt og peber. Hæld det i portionsskåle og fordél rejerne i dem. Drys med purløg og dild.
  4. Servér suppen med kuvertboller:
  5. Smuldr gæren i lidt af mælken og kom resten af mælken og smørret i.
  6. Tilsæt salt og sukker og rør mel i, til dejen er så fast, at den kan æltes.
  7. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  8. Form 10-12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med salt.
  10. Bag ved 225 grader i ca. 15 min., til bollerne er gyldne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
Farseret lammesteg med nye grønsager og myntesovs
Arbejdstid: 50 min.
Stege/kogetid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 15 min.
Kødet er fryse-egnet hvis det ikke er optøet
1 lammekølle eller -bov (udbenet)
Fars:
3 spsk hvedemel
1 æg
ca. 1 dl mælk
ca. 1 spsk olivenolie
Grønsager:
1 bundt forårsløg
Myntesovs:
1-2 fed hvidløg
½ tsk groft salt
Sådan gør du:
  1. Rør farsen sej med salt. Rør peber, mel, æg og mælk i. Rør, til dejen er smidig. Tilsæt pinjekerner og persille.
  2. Læg farsen på den udbenede lammekølle eller -bov og snør sammen med kødsnor.
  3. Gnid kødet med olie og læg det i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
  4. Skru ned til 175 grader og steg yderligere 30-50 min., til kernetemperaturen er 75 grader (målt med stegetermometer).
  5. Lad kødet hvile og skær det i skiver lige før servering.
  6. Myntesovs: Rør yoghurt sammen med mynte, hvidløg og salt og tilsæt agurketern.
  7. Smag til med salt og peber. Kog grønsagerne i 4-5 min. i letsaltet vand og servér dem til kødet med myntesovs og kartofler.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Makroner: Blend mandler og sukker meget fint i en foodprocessor. Tilsæt gradvist æggehviderne og stop, når det har en passende grødagtig konsistens.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose eller en fryse-plastpose, hvor et hjørne er klippet af.
  3. Tryk dejen ud i små klatter på 2-3 cm. Bag dem i ca. 20 min. ved 125 grader.
  4. Syltede rabarber: Bland rabarber med sukker og kartoffelmel i et ovnfast fad.
  5. Hæld appelsinsaft ved og sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min., til rabarberne er møre.
  6. Afkøl dem og bland med stykker af appelsin. Læg makroner i portionsglas, hæld appelsinsaft i og kom rabarber/appelsinblandingen ovenpå.
  7. Lad glassene trække i et par timer.
  8. Vaniljereme: Pisk mælk med æg, majsstivelse, sukker og vanilje, bring det i kog og pisk konstant i 3-4 min.
  9. Drys cremen med lidt sukker, så den ikke trækker skind.
  10. Afkøl cremen og smag til med appelsinskal. Kom cremen på toppen af triflien lige før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce
Annonce

Hjemmet i denne uge

 

Ugens spørgsmål

Hvilken gave ville du helst have med, hvis du skulle tegne et abonnement på Hjemmet?




Dagens lækkeri