Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Is og bær i skøn forening

Sommerens skønne bær hører naturligt sammen med is. Prøv en af disse friske og lækre sommerdesserter, hvor bærerne er brugt direkte i isen:

 

Fersken melba med hindbærgranita

Semifreddo med bæralliance



Jordbær/yoghurtis med jorbærchips

Yoghurtis med bær og sprøde havrekager

Annonce

Prøv at erstatte hindbærsovsen til denne klassiske dessert med hindbærgranita.
Fersken melba med hindbærgranita
(4 personer)
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 15 min.
Frysetid: 3 timer
Frugten er ikke fryseegnet
150 g sukker
Hindbærgranita (½ liter):
1 dl vand
4 spsk sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Granita: Kog vand, vin og sukker igennem og tilsæt hindbærrene. Kog 1 min., blend til puré og pres puréen gennem en sigte. Hæld det i en lav form – f.eks. en lille bradepande eller plastbeholder. Sæt det i fryseren, til det begynder at stivne i kanten. Skrab granitaen igennem med en gaffel og frys igen. Gentag dette 2-3 gange – frys i alt mindst 3 timer. Skrab granitaen igennem med en gaffel, så der dannes flager. Stil det tilbage i fryseren indtil servering.
  2. Ferskner: Skær et lille kryds i toppen af frugterne og dyp dem 30 sekunder i kogende vand. Læg dem straks i iskoldt vand og træk skindet af dem. Skær dem i halve eller kvarte og fjern stenene. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og vin (eller vand). Giv det et opkog. Læg frugterne i lagen og lad dem simre møre ganske stille 5-8 min. Hæld dem i en skål og lad dem blive helt kolde.
  3. Anret kugler af vaniljeis i glas eller skåle og top op med frugt og granita. Pynt evt. med friske hindbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Semifreddo er italiensk og betyder ”halvfrossen”. Det minder om det, vi kalder parfait, men her vendes stiftpiskede æggehvider i cremen. Her har vi lavet en variant med flere forskellige råsyltede bær. Lækkert…
Semifreddo med bæralliance
Ca 1 liter
Arbejdstid: 45 min.
Frysetid: 6 timer
Fryse-egnet
125 g sukker
1 stang vanilje
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Bær: Skyl og rib ribs og solbær og vend dem med sukker. Lad bærrene råsylte et par timer ved stuetemperatur (eller natten over i køleskabet). Vend dem en gang imellem, til sukkeret er opløst. Vend hindbærrene i.
  2. Semifreddo: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem sammen med halvdelen af sukkeret og tilsæt æggeblommer. Pisk det tykt og cremet med en håndmikser 5 min.
  3. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkeret i. Pisk fløden til skum.
  4. Vend marengs og flødeskum i æggeblommecremen og rør bær og lidt saft i cremen med let hånd, så den bliver stribet. Frys i en form (1 liter) mindst 6 timer.
Tips!
Du kan også vende de råsyltede bær i en blød vaniljeis eller blot bruge dem som tilbehør. Hvis du bruger frosne bær, må du koge en lage af 150 g sukker og 1 dl vand og koge bærrene i lagen 1 min. – det er nemmest, hvis du koger en slags ad gangen og blander dem til sidst.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Frisk yoghurtis med jordbæris
Jordbær/yoghurtis med jordbærchips
(ca. 1 liter)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Yoghurtis:
liter græsk yoghurt 10%
200 g sukker
1 dl vand
2 spsk sukker
Jordbærchips:
1-2 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Yoghurtis: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør yoghurt sammen med vaniljekorn eller fintrevet citronskal.
  2. Giv sukker, vand og vaniljestang et opkog. Tilsæt jordbær, kog 1 min. og blend til puré. Pres puréen gennem en sigte.
  3. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend det i yoghurten og tilsæt jordbærpuré. Hæld cremen i en form (1 liter), dæk med frysefilm og sæt i fryseren mindst 3 timer.
  4. Chips: Rens og tør bærrene og skær dem i meget tynde skiver på en mandolin el.lign. Læg dem på en bageplade med en silikonemåtte/ bagepapir og drys med sukker. Bag dem ca. 45 min. ved 100 grader alm. ovnvarme.
  5. Servér isen i kugler eller vend den ud af formen efter at have dyppet den hurtigt i varmt vand. Pynt med jordbærchips.
Tips!
Er isen blevet for hård, så lad den tø lidt i køleskab før servering.

Du kan også bruge 1 liter alm. yoghurt: Lad den dryppe af i et kaffefilter, så den bliver tyk og cremet.

Du kan erstatte yoghurt med skyr eller hytteost. Hytteost skal blendes cremet først.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Den lækre yoghurtis er nem og hurtig at lave - frys den ned, eller nyd den med det samme. Her har vi serveret isen med sprøde havrekager.
Hurtig yoghurtis med bær og sprøde havrekager
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 16 min.
Hurtig yoghurtis:
2 1⁄2 dl flormelis
Sprøde havrekager: (ca. 15 stk.)
50 g smør
50 g sukker
Sådan gør du:
  1. Yoghurtis: Kom frosne bær i en blender eller foodprocessor. Blend hurtigt, til det er ensartet, og tilsæt flormelis og yoghurt. Servér straks med havrekager.
  2. Sprøde havrekager: Smelt smørret i en gryde. Rør sukker i og lad massen køle lidt af, før æggehviden røres i. Smør en teske- fuld dej tyndt ud på bagepapir med bagsiden af en spiseske. Drys hver kage med havregryn og bag dem i midten af ovnen ved ca. 175 grader 8-9 min. Der kan være ca. en tredjedel af dejen på én bageplade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch & Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri