Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kalorielet madplan til hele ugen

Få tjek på din kalorielette uge med en nem madplan, med lækre retter du nemt kan lave. Her får du fem opskrifter til lækker og inspirerende aftensmad fra Vægtkonsultenterne.

 

Tab dig med Vægtkonsulenternes Slankeklub og Hjemmets - læs mere her

 

Læs også: Beata vandt over kiloene: "Endelige fandt jeg noget, der virkede"

 

 

Annonce

FiskSupperKalorielet
Denne fiskesuppe ser rigtig flot ud og egner sig fint som gæstemad. Den kan eventuelt deles til 2 personer som forret, og så kan der serveres en hovedret med 85 g kød og 175 g grønsager.
Sådan gør du:
  1. Skær grønsagerne i bittesmå tern og kog dem møre i vand tilsat bouillon, dild, hvidløg og safran.
  2. Kog stænglerne af dilden med (fjernes efter kogning).
  3. Skær torsken i store tern og damp dem og muslingerne hver for sig. Fisk og muslinger lægges i suppen, der smages til og eventuelt rundes af med en klat DDV yoghurt. Pynt med friske dildkviste.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Hak kødet i en minihakker. Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål.
  2. Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand.
  3. Lad farsen hvile i mindst 1/2 time i køleskabet.
  4. Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.
  5. Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter.
  6. Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Rør mayonnaise i karrysaucen og smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.
  7. Server retten med kogte ris og dampet blomkål.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Relaterede opskrifter

FiskKalorielet
Filodej er genial til at pakke alt muligt ind i. Prøv med fisk, kød, grønt eller frugt.
Sådan gør du:
  1. Tø filodejen op.
  2. Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Blend de møre pastinakker med fedtstoffet og det meste af det sammenpiskede æg. (Gem lidt til pensling)
  4. Krydr med salt og peber. Læg filodejen fladt ud og fordel pastinakmosen på dejen.
  5. Læg laks på midten og rul dejen sammen. Pensl sammenføjningen og ydersiden med resten af det sammenpiskede æg.
  6. Læg filorullerne på bagepapir, der ligger ovenpå en bageplade.
  7. Bag dem i en varm ovn ved 200° i ca ½ time, til rullerne er gyldne og sprøde. Server rullerne med grøn salat.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til dejen sammen og tryk den tyndt ud i en tærteform (14x14 cm). Forbag tærtebunden i 15-20 minutter i en varm ovn ved 200º.
  2. Blend blå ost, æg og yoghurt sammen og krydr med salt og peber. Hæld fyldet på den forbagte bund og bag tærten i ca 15 minutter, til massen er fast.
  3. Radise-koriandercreme: ca 30-40 g radiser 50 g DDV Yoghurt ca 1 spsk hakket koriander salt & peber
  4. Hak radiserne fint og bland dem sammen med yoghurten. Smag til med hakket koriander, salt og peber.
  5. Server ostetærten sammen med radise-koriandercremen og 30 g flute.
Tips!
Server bladselleri og gulerodsstænger til og brug radise-koriandercremen som dip.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Damp savoykålbladene i lidt vand og afkøl dem. Bland kalvekød sammen med hakket løg, mel, hvidløg, basilikum, citronsaft, salt og peber. Kom farsen ind i savoykålbladene og rul dem sammen til små dolmer.
  2. Skær porrer, gulerødder og selleri ud i meget små tern. Kom dem i et ovnfast fad sammen med hakket persille og hønsebouillon. Bouillonen skal dække grønsagerne. Krydr med salt og citronpeber og læg dolmerne oven på grønsagerne.
  3. Sæt fadet i en varm ovn og bag retten ved 200° i ca 20-25 minutter. Bagetiden er afhængig af dolmernes størrelse.
  4. Ved serveringen tages grønsagerne op med en hulske og lægges på tallerkenen sammen med dolmerne.
  5. Server grønsagerne med bouillonen som suppe i en dyb tallerken og dolmerne på en anden tallerken.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri