Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kalorielet middag

Har man rundet de 40 år, er svedeture, humørændringer og større søvnbehov sikkert noget, man kender til. Men hvad er årsagen til disse symptomer og hvad kan man gøre ved dem? Det får du af vide i Vægtkonsulenternes nye 45+, som også byder på en masse lækre, kalorielette opskrifter. Her får du et lille smugkig på to opskrifter fra bogen, så du kan lave din egen kalorielette middag.

Annonce

Kalorielet
Prøv en dejlig japansk inspireret kalvekødssalat med ingefær og soja.
Kalvekødssalat med ingefær & soja
1 person
Tilberedningstid: 30 minutter
Reel arbejdstid: 20 minutter
Ingredienser:
170 g kalvekød
100 g gulerod
50 g agurk
50 g radiser
Dressing:
½ lille fed hvidløg
3 tsk sojasauce
Sådan gør du:
  1. Grill kalvekødet på en tør grillpande, så det stadig er rødt. Lad det hvile, inden det skæres i tynde skiver.
  2. Skrub eller skræl gulerod. Skyl de øvrige grøntsager. Skær minimajs i halve eller kvarte på langs. Skær agurk og gulerod i tynde stave og radiser over på langs. Skyl, afdryp og pluk koriander.
  3. Vend kalvekødet og grønt.
  4. Dressing: Pisk fintrevet hvidløg, lidt fintrevet citronskal og citronsaft, sojasauce, ingefær og ristet sesamolie til en dressing og smag til med mere citronsaft. Dryp dressingen over kalvekødssalaten.

    Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog
    "Den komplette kostguide til dig, der er 45+"
Tips!
  • Citron kan her erstattes med 1-2 lime.
  • Du kan sagtens bruge oksekød i denne salat i stedet for kalvekød.
  • Variér også grøntsagerne, som du har lyst til, erstat f.eks. radiser med kinaradise og minimajs med sukkerærter.
  • Salaten holder sig fint til næste dag, så lav eventuelt en dobbeltportion og spis den til frokost.
  • Frisk ingefær skal altid skrælles, før den rives.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skær æble og appelsin i små stykker og kog sammen med appelsinsaften fra udskæringen til en grov kompot. Rør i det undervejs og tilsæt måske lidt vand, så det ikke koger tørt, det skal koge et stykke tid.
  2. Smag frugtkompotten til med åblomst Multisød eller sukrin og lad den køle lidt af.
  3. Rist havregrynene i ovnen ved 200º i et ildfast fad i ca. 15 minutter, vend det undervejs.
  4. Finthak citronmelissen og bland den i kompotten sammen med halvdelen af vaniljepulveret.
  5. Læg de ristede havregryn lagvis med frugtkompotten i en skål som til en trifli.
  6. Bland resten af vaniljepulveret i yoghurten og smag eventuelt til med åblomst Multisød eller sukrin, citronskal og eventuelt lidt saft og lad den køle af.
  7. Læg til sidst lidt yoghurt på toppen af triflien.

    Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog
    "Den komplette kostguide til dig, der er 45+"
Tips!
  • Du kan udelade appelsinen og lave en ren æbletrifli i stedet.
  • Det smager også skønt med mynte i stedet for citronmelisse.
  • Hvis du har ’plads’ i din dagsration, så tilføj lidt grofthakkede nødder eller kerner i havregrynene, når du rister dem i ovnen, det gør desserten endnu bedre.
Velbekomme!
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri