Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kold mad til lune aftener

Kolde retter er lette at tage med i madkurven, hvis du skal en tur i skoven, på stranden eller mødes med nogle venner til sammenskudsgilde:

  • Kalvekød med tunsovs
  • Pastasalat med kylling
  • Røget mørbrad med rucola
  • Grøn salat med perlespelt
  • Marineret oksekød
Annonce

Småretter og tilbehørFiskKød
Vittello Tonnato hedder den norditalienske klassiker, der også er en populær sommerret herhjemme.
Kalvekød med tunsovs
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 tsk salt
Tundressing:
2 spsk kapers
1-2 spsk citronsaft
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en gryde og hæld vin på. Spæd med vand, så kødet er helt dækket af væde.
  2. Tilsæt grønsager, laurbærblade, salt og peberkorn. Bring det i kog og skum suppen. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1½ time, eller til det er mørt.
  3. Tundressing: Kom alle ingredienserne i en blender og kør til en cremet sovs. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Skær kødet i meget tynde skiver og anret det taglagt på et fad. Fordél tundressingen over. Pynt med hele kapers og persilleblade.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen ”al dente” efter anvisning på pakken. Lad den dryppe af i en sigte og kom den i en skål. Vend lidt olie i.
  2. Rist kyllingestrimlerne i smør på en pande i 4-5 min. Drys med salt og peber.
  3. Bland strimlerne i pastaen sammen med tomatbåde, bladselleri og peberfrugt.
  4. Pisk olie og citronsaft eller vineddike sammen og rør sennep i. Krydr med salt og peber. Vend marinaden i salaten.
  5. Kom salatblade i bunden af en skål og hæld kyllingesalaten over.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørKød
Røget mørbrad med rucola
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
3 spsk citronsaft
1 god håndfuld rucolasalat
Sådan gør du:
  1. Skær mørbraden i meget tynde skiver og anret dem taglagt på et fladt fad. Dryp dem med olie og citronsaft.
  2. Fordél rucola over sammen med radiser. Drys til sidst med høvlede parmesanflager.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Grøn salat med perlespelt
(6 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
6 dl vand
1 tsk salt
2 stilke bladselleri
6 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Kog spelten i vand tilsat salt i 20 min. Lad den svale.
  2. Skær alle grønsager i meget små terninger – undtaget ærterne, der blot skal deles.
  3. Bland alt i spelten sammen med olie og citronsaft. Smag til med salt og peber og bland persille i.
Tips!
Salaten kan serveres, som den er, eller som tilbehør til det marinerede oksekød. Der kan også serveres skiver af spegeskinke til.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørKød
Marineret oksekød
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Marinade:
1 stort bdt persille (hakket)
Sådan gør du:
  1. Gnid kødet med salt og peber og steg det midt i ovnen ved 160 grader i 50 min.
  2. Lad kødet svale (steg det evt. dagen før serveringen) og skær det derefter i meget tynde skiver.
  3. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend oksekødsskiverne heri.
  4. Anret dem på et fad og hæld den resterende marinade over.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri