Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Koldt & godt: 3 skønne isdesserter

Isdesserter er altid populære. Opskrifterne her er meget enkle, og smagen er ren og fin. De to serveres med sensommerens gode blommer og bær, mens yoghurtisen laves af frosne bær og er en lyndessert.

Annonce

Skøn sensommerdessert med lækre blommer.
Softice & bagte blommer
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Indfrysningstid: 30 min.
Softice:
1 1⁄2 dl flormelis
1 1⁄2 dl piskefløde
Bagte blommer:
500 g blommer
3⁄4 dl sukker
3⁄4 dl vand
Pynt: mynte
Sådan gør du:
  1. Softice: Knus isterningerne i en blender af glas. Tilsæt kornene af vanilje og flormelis sammen med piskefløde. Kør i blenderen til tyk konsistens, uden at fløden gryner. Stil den bløde ismasse i fryseren ca. 30 min. Servér den blød som softice.
  2. Tips: Du kan i stedet røre en god vaniljeis blød i en skål.
  3. Bagte blommer: Prik blommerne, ca. 4-5 gange i hver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys sukker over og hæld vand i fadet. Stik evt. en kanelstang ned imellem blommerne. Luk fadet, f.eks. med alufolie. Bag blommerne ved 175 grader, til de er møre, ca. 30 min.
  4. Servèr blommerne kolde eller lune med softice og pynt med mynte.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch & Katrine Klinken

Den lækre yoghurtis er nem og hurtig at lave - frys den ned, eller nyd den med det samme. Her har vi serveret isen med sprøde havrekager.
Hurtig yoghurtis med bær og sprøde havrekager
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 16 min.
Hurtig yoghurtis:
2 1⁄2 dl flormelis
Sprøde havrekager: (ca. 15 stk.)
50 g smør
50 g sukker
Sådan gør du:
  1. Yoghurtis: Kom frosne bær i en blender eller foodprocessor. Blend hurtigt, til det er ensartet, og tilsæt flormelis og yoghurt. Servér straks med havrekager.
  2. Sprøde havrekager: Smelt smørret i en gryde. Rør sukker i og lad massen køle lidt af, før æggehviden røres i. Smør en teske- fuld dej tyndt ud på bagepapir med bagsiden af en spiseske. Drys hver kage med havregryn og bag dem i midten af ovnen ved ca. 175 grader 8-9 min. Der kan være ca. en tredjedel af dejen på én bageplade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch & Katrine Klinken

Ordet parfait er fransk og betyder perfekt eller fuldkommen. Det bruges også om bl.a. denne type is.
Kokosparfait med bær
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Indfrysningstid: ca. 3 timer
50 g sukker
Tilbehør: blåbær og hindbær
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og sukker, til det er hvidt og skummende, ca. 5-10 min. Vend letpisket flødeskum i æggemassen med en dejskraber.
  2. Tilsæt halvdelen af kokosmelet. Hæld det i en literform. Stil det i fryseren ca. 3 timer, til isen er næsten stiv.
  3. Skær den i skiver og lad dem blive lidt bløde, før de serveres med et drys kokosmel og bær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch & Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge