Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker mad med pølser og fars

Lækre retter med hakket kød og pølser - her giver vi dig opskrifterne på:

Familiens pølsegryde

Millionbøf med grønsager

Båndpasta med kødsovs

Pølsepinde med frikadeller

Musaka og pølsefad

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom løg, porrer, kartofler, gulerødder og bladselleri i en gryde og hæld bouillon og tomatpuré ved. Tilsæt laurbærblad, salt og peber. Lad retten snurre i ca. 30 min.
  2. Kom pølsestykkerne i og kog endnu få min. Kom hakket persille på ved serveringen.
Tips!
Franfurterpølser eller 350 g røget medister kan erstatte kålpølserne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Svits først løg og hvidløgsfed i smør og olie i en tykbundet gryde.
  2. Kom så kødet i og del det let med en grydeske. Lad det svitse, til det har skiftet farve.
  3. Kom bladselleri og gulerødder i og tilsæt de flåede tomater samt tomatpuré.
  4. Hæld bouillonen ved og krydr godt med salt og peber. Lad retten koge videre i ca. 10 min.
  5. Smag til og jævn evt. med lidt mel udrørt i kold bouillon eller vand.
  6. Løse ris, som her er tilsat røde peberkorn, kan serveres til, men kartoffelmos smager også godt til retten.
Tips!
Millionbøf med grønsager er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Svits løg, bladselleri, gulerod og hvidløg i olien i en gryde – det må ikke blive mørkt. Kom det hakkede oksekød i og lad det svitse med, til det skifter farve. Bland den finthakkede skinke i og tilsæt de flåede, grofthakkede tomater. Kom vin/bouillon i. Tilsæt salt og peber.
  2. Lad sovsen småkoge ca. ½ time. Hvis den koger for tør, må der tilsættes lidt mere væde.
  3. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, se kogetid på emballagen. Hæld pastaen i en sigte og derpå tilbage i gryden. Vend kødsoven i.
  4. Servér straks efter med revet ost, som hver enkelt selv drysser på.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Lav lækre pølsepinde med frikadeller, peberfrugt og agurk.
Pølsepind med frikadeller
4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Stegetid: 10 min.
Frikadeller:
1 tsk salt
2 spsk mel
1 æg
1 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Rør det hakkede kød med salt. Rør herefter mel, æg og løg i. Tilsæt mælken. Lad farsen hvile i køleskab ca. ½ time. Rør kværnet peber i. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk.
  2. Form farsen med en dessertske og steg frikadellerne ved middel varme i gyldent smør på panden.
  3. Anretning: Sæt de stegte frikadeller på træpinde skiftevis med pølser, peberfrugtstykker og agurk. Læg pindene over et ovnfast fad og giv dem få min. i en 225 g varm ovn. Server med tomatpuré eller ketchup.
Tips!
Pølsepind med frikadeller er fryse-egnede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Musaka er en klassisk græsk ovnret med auberginer og hakket kød, der smager og dufter af sol og varme himmelstrøg.
Musaka
(5-6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
2 spsk olie
Endvidere:
Ostesovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
3 dl mælk
Til gratinering:
Sådan gør du:
  1. Drys aubergineskiverne med salt og lad dem trække hermed i 15 min. Skyl og tør dem og vend dem kort på begge sider i olivenolie på panden.
  2. Kødsovs: Svits hakket løg og hvidløgsfed klart i olien i en gryde. Kom kødet i og lad det snurre til det har skiftet farve. Hæld vinen ved og lad det koge ind ved god varme i 10 min. Kom tomaterne i sammen med krydderierne. Lad kødsovsen koge ved jævn varme uden låg i 20 min.
  3. Ostesovs: Smelt smørret i en gryde, kom melet i og rør det sammen. Spæd med koghed mælk, lidt ad gangen. Bland de 100 g revet ost i og smag til med salt og peber.
  4. Læg et lag kartofler og auberginer i et ovnfast fad, læg et lag kødsovs herpå og dryp med lidt ostesovs. Læg atter et lag kartofler og auberginer, kødsovs og ostesovs, og fortsæt, til alt er brugt. Slut med kødsovs. Kom reven ost på og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 45 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Læg pølseskiverne taglagt med skivede kartofler og tomater i et ovnfast fad.
  2. Drys lidt salt på og herover forårsløg og purløg. Dæk med revet ost.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 15 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Hjemmet i denne uge