Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker slankemad: 5 nemme middagsretter

Med Vægtkonsulenternes lækre opskrifter er det ingen sag, at spise sig mæt og glad i dejlig mad - og stadig tabe sig ca. et kilo om ugen! Her får du opskrifterne på fem klassiske middagsretter i kalorielette udgaver:

Porretærte

Pariserbøf med rosenkål

Savojkålsgryde med hamburgerryg

Boller i karry

Forloren hare med bagte jordskokker

Annonce
Sådan gør du:
  1. Ælt mayonnaise og mel sammen til en dej og pres den ud i en lille tærteform.
  2. Forbag bunden i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
  3. Steg porrer og hvidløg bløde på en varm pande med lidt fedtstof.
  4. Pisk æg og yoghurt sammen og tilsæt lidt salt og peber.
  5. Kom porrer og hvidløg oven på tærtebunden og hæld æggeblandingen over.
  6. Bag igen i ca. 20 minutter, til tærten er gylden.
  7. Servér tærten med en grøn salat.

    Kalorier 599 kcal
    Protein 23 g (15%)
    Kulhydrat 42 g (28%)
    Fedt 39 g (57%)
    Kostfibre 6 g

    Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank middage - året rundt".
    Køb bogen - klik her
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov

Småretter og tilbehørKødØvrigeKalorielet
En god, velkendt herreret, der altid er populær. Tilbehøret kan evt. suppleres med et spejlæg eller en pasteuriseret æggeblomme.
Sådan gør du:
  1. Rist brødet let.
  2. Ælt kødet sammen med finthakket løg, salt og peber og form det til 2 bøffer på brødet.
  3. Steg bøfferne på en pande med olie ca. 4 min. og derefter på brødsiden 1-2 min.
  4. Anret med kapers, hakket rødbede og høvlet peberrod og servér med friskkogte rosenkål.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin

KødKalorielet
Nem og velsmagende aftensmad, hvor der kan bruges forskellige kåltyper i stedet for savojkål som for eksempel hvidkål eller spidskål.
Sådan gør du:
  1. Skær løget ud i små tern og hamburgerryggen i lidt grovere tern.
  2. Kom det hakkede løg i en gryde med lidt af bouillonen og sauter, til det er blødt.
  3. Tilsæt hamburgerryg ternene og karry og sauter i 1 minut.
  4. Striml savojkålen og skær æblet i tynde både. Kom kålen og æblet i retten med resten af bouillonen. Krydr med salt og peber og lad den simre i cirka 10 minutter.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Hak kødet i en minihakker. Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål.
  2. Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand.
  3. Lad farsen hvile i mindst 1/2 time i køleskabet.
  4. Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.
  5. Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter.
  6. Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Rør mayonnaise i karrysaucen og smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.
  7. Server retten med kogte ris og dampet blomkål.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Relaterede opskrifter

KødKalorielet
Det er en god idé at gange opskriften op til flere, da det er fin mad til familien eller til gæster. Den færdige ”hare” kan også deles i portioner og fryses til senere brug.
Sådan gør du:
  1. Hak kødet i en minihakker og kom det i en skål. Tilsæt mel og lidt dansk vand og rør farsen godt igennem.
  2. Krydr herefter farsen med allehånde, enebær, salt og peber.
  3. Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad. Læg Parmaskinken ovenpå og stik kviste af rosmarin i ”haren”.
  4. Steg den i ovnen i ca 45 minutter ved 200°. Hæld lidt bouillon i bunden af fadet og dryp ”haren” jævnligt.
  5. Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Vend olien rundt på skiverne og krydr dem med salt.
  6. Læg skiverne på bagepapir oven på bagepladen og bag dem i ovnen ved 200° i ca 15 minutter, til de er gyldne.
  7. Ryst mælk, mel og bouillonpulver sammen i en melryster. Kog det op i en lille gryde under omrøring, til saucen tykner. Kom krydderierne i, smag saucen til og tilsæt kulør.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge