Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker sommermad med laks

Laks er nem og lækker sommmermad - både på grill, pande eller i ovn. Her har vi fundet 5 lækre sommerretter med laks og lækkert tilbehør: Dampet laks med krydderurter, grillstegt laks med nye porrer, laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise, kold ovnbagt laks med dildmayonnaise og rejer, og sidst men ikke mindst; laks med grillet squash. Velbekomme!

Annonce

Fisk
Let og lækker aftensmad med laks.
Dampet laks med krydderurter
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min.
2 stk (250-300 g) fersk laks uden skind
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr laksen med salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
  2. Pak hvert laksestykke ind i bagepapir og læg dem i en gryde med 1 cm kogende, letsaltet vand. Skru ned for varmen, læg låg på og lad laksen simre ganske svagt i ca. 8 min.
  3. Skær grønsagerne i tynde strimler og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Hæld dem straks på et dørslag.
  4. Giv fløden et opkog og tilsæt 1/2 tsk fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber og vend grønsagerne i.
  5. Anret laksen med de citronstuvede grønsager og servér med kartofler eller brød.
Tips!
Dampet laks med krydderurter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Grillet laks gør sig altid godt på en sommergrill.
Grillstegt laks med nye porrer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 8 min.
15 g smør
4-6 slanke nye porrer
Sennepscreme:
1 lille rødløg
1 bdt purløg
Sådan gør du:
  1. Rens porrerne grundigt, kassér de grønne toppe og skær resten i stykker på ca. 10 cm.
  2. Damp dem møre i 2 dl vand tilsat smør og salt ­— ca. 5 min.
  3. Rør cremefraiche sammen med de to slags sennep, finthakket rødløg, fintsnittet purløg, salt og peber.
  4. Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm grill eller grillpande ca. 2 min. på hver side.
  5. Anret med de afdryppede porrer og sennepscremen.
Tips!
Grillstegt laks med nye porrer er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. (ca. 300 g i alt) laks
½ spsk olie
1 bdt (250 g) grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Krydret mayonnaise:
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Start med mayonnaisen: rør mayonnaise sammen med citronsaft og sennep og smag til med knust hvidløg, salt og peber og evt. lidt wasabi eller fintrevet peberrod.
  2. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på en varm pande med olie og lad dem stege ved middel varme ca. 6-8 min.
  3. Krydr med salt og peber og lad dem få 1-2 min. på kødsiden.
  4. Skær/knæk den træede ende af aspargesene og skyl dem i koldt vand.
  5. Sauter dem i en gryde med olie ca. 4 min. og tilsæt ærter.
  6. Varm det igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Anret grønsager og laks på tallerkener og læg en skefuld mayonnaise på hver. Server med brød.
Tips!
Damp evt. laksen i en sauterpande med lidt vand, citronsaft, salt og peber. Brug evt. halvt mayonnaise og halvt fromage frais for at få en lettere udgave.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Kold ovnbagt laks med dildmayonnaise og rejer
(ca. 10 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 bundt dild
1 bundt basilikum
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bag laksen med skindsiden opad på bagepapir i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.
  2. Læg fisken på et fad og hiv skindet forsigtigt af.
  3. Dæk fadet til med husholdningsfilm og sæt det i køleskabet ca. 1 time, til fisken er kold.
  4. Fordél mayonnaise, rejer, dild, basilikum, peber og salat på laksen.
  5. Pynt med lakserogn og servér med citron, lime og godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fisk
Der er intet om sommeren som grillmad. Her i form af laks med grillet squash.
Laks med grillet squash
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 16 min.
250-300 g laksefilet
1-2 squash
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene og kog dem i letsaltet vand 8 min. Lad dem trække yderligere 8 min. under låg og hæld så vandet af dem. Vask squashene og skær dem i skiver på langs.
  2. Pensl laks og squash med olivenolie og drys med salt og peber.
  3. Steg dem på en varm grill ca. 4 min. på hver side. Server med kogte kartofler og aioli.
Tips!
Laks med grillet squash er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri