Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkerier med æbler

Har du selv æbler i haven, så har du sikkert også nedfaldsæbler og mindre pæne æbler. De kan med fordel bruges i desserter gennem hele sensommeren og efteråret.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.
  2. Kom dem i en gryde med vand og vanilje eller kanel. Lad dem dampe møre under låg.
  3. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.
  4. Smag til med sukker og citronsaft og sæt mosen til afkøling.
Tips!
Du kan erstatte op til 75% af fedtstoffet i mange kageopskrifter med æblemos. Skær også ned på sukkeret, hvis æblemosen er sødet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. Steg æbletern gyldne på en pande med smør og tilsæt sukker og rosiner.
  3. Lad det simre et par min., til rosinerne er bløde, og hæld det over på en tallerken til afkøling.
  4. Hak nødderne groft og bland dem med hvedemel, bagepulver, ingefær og salt i en skål.
  5. Pisk æggene sammen med sukker til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  6. Pisk sirup i æggemassen og vend melblandingen i.
  7. Vend de afkølede æbletern og rosiner i dejen og fyld den i en springform (26-28 cm) smurt med smør.
  8. Skræl og udkern æblerne til topping og skær dem i både. Læg æblerne tæt på dejen og tyk dem let til. Drys med hakkede nødder, fordel små smørklatter over og drys med sukker.
  9. Bag kagen midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Stil kagen til afkøling på en rist og åbn formen efter ca. 10 min.
  10. Servér den lune eller kolde kage med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
  2. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
  4. Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
  5. Tag den ud og skru ned til 180 grader.
  6. Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
  7. Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
  8. Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
  9. Pensl den over tærten og lad den afkøle.
Tips!
Tips: Bag „blindt“: Læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner eller lignende, så dejen ikke „skrider“ under bagningen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel, salt og farin og smuldr det kolde smør i.
  3. Vend æbler sammen med farin, mel og krydderier og bred et ud i et smurt ovnfast fad.
  4. Fordél dejen over frugten og sæt fadet i ovnen, til æblerne er møre og overfladen gyldenbrun –ca. 45 min.
  5. Servér desserten varm, lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland havregryn og sukker og rist det på en pande med smør.
  2. Tilsæt mandler eller nødder de sidste par min. og bred det sprøde drys ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  3. Læg det lagvist med æblemos i portionsglas eller en skål.
  4. Pynt med flødeskum og evt. små klatter ribsgelé.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge