Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkerier med lime

Brug de lækre limefrugter som et frisk pift til dit bagværk og kager - her byder vi på lagkagesnitter med stikkelsbær og lime, sprøde limesmåkager og en skøn lime/vanilje pannacotta.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen.
  3. Pisk smør, sukker og flormelis cremet og tilsæt vanilje, 2-3 tsk fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft.
  4. Tilsæt ægget og rør melblandingen i.
  5. Sæt dejen med teskeer på bageplader med bagepapir og kag kagerne ca. 15 min. – til de er gyldenbrune i kanten.
  6. Lad dem stå på pladerne 1 minut, før de flyttes over på en rist til afkøling.
  7. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Lime/vanilje-panna cotta
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
„Kogetid“: 5 min.
Ingredienser:
5 blade husblas
4 spsk sukker
2 dl mælk
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kom korn, fintrevet limeskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  5. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med limesaft og si cremen over i 6 kokotter eller forme.
  6. Stil dem i køleskab mindst 2 timer og gerne natten over.
  7. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner eller servér direkte i kokotterne.
  8. Pynt med lidt fintrevet limeskal eller citronmelisse og evt. lidt frisk frugt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Arbejdstid: 40 min. Bage/kogetid: ca. 10 min. Trækketid: ca. 1 time Bundene er fryse-egnede
Sådan gør du:
  1. Bag en lagkagebund og skær den ud i 3 dele, der hver er på ca. 16 x 8 cm.
  2. Stikkelsbærkompot: Nip stikkelsbærrene og kog dem med sukker og limesaft, til de er møre, ca. 10 min. afhængig af, hvor modne bærrene er. Læg stikkelsbærkompot på den underste lagkagebund (gem lidt til pynt) og læg en bund ovenpå.
  3. Lad kagen trække ca. 1 time. Pisk cremefraiche og piskefløde til skum og smag til med flormelis og revet limeskal. Fordel resten af cremen på kagen (gem lidt til pynt). Læg den øverste bund på.
  4. Skær lagkagen ud i 8 snitter hver på 4 x 4 cm. Pynt hver snitte med en skefuld creme, lidt stikkelsbær, limeskal og citronmelisse.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri