Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkerier med nødder

Nødder er sunde og lækre, og de giver lidt ekstra bid til dit bagværk. Her får du 5 opskrifter på kager med nødder; Nødde-chokoladekager, træstammer, nødderuder, nøddesnegle og fudge...uhm!

Annonce

Bagværk
Nødde/chokoladekager
20 stk.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord og pensl med sammenpisket æg. Hak chokolade og nødder og drys det på dejen.
  2. Rul dejen sammen fra den ene langside og ind til midten og så fra den anden langside og ind til midten. Skær dejen i 20 skiver.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 18 min.
  4. Lad dem afkøle på en rist. Server som småkager eller som tilbehør til is. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Hak nødderne fint.
  2. Pil bananerne og skær dem i mindre stykker. Pensl dem med smeltet chokolade og tril dem i nødderne.
  3. Lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
  2. Tilsæt mel og salt og tryk dejen ud i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen 15 min.
  3. Pisk æg og farin sammen. Bland mel, krydderier og bagepulver og rør det i æggemassen sammen med nødder, kokos og limeskal.
  4. Fordel det over den bagte kage og bag yderligere 20 min.
  5. Stil kagen til afkøling på en bagerist.
  6. Smelt hakket chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad og smør det ud over kagen.
  7. Lad det stivne. Del så kagen i ca. 24 ruder eller firkanter. Opbevares i kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommerne.
  3. Læg dejen koldt 1/2-1 time.
  4. Rør fyldet af finthakkede nødder, æggehvider og sukker sammen.
  5. Del dejen i 2-3 stykker og rul dem ud til aflange stykker ca. 20x30 cm.
  6. Smør fyldet ud over dejen og rul dejen sammen som en roulade.
  7. Læg dejrullerne koldt 2-3 timer eller natten over.
  8. Skær dejen i skiver.
  9. Læg dejskiverne på bagepapir på bageplade. Bag kagerne 8-10 min. ved 200 grader midt i ovnen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Jutta Rømert
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  2. Tag den af varmen og rør den kondenserede mælk i.
  3. Tilsæt grofthakkede nødder og/eller frugt og fyld massen i lille bradepande (ca. 18x26 cm)foret med bagepapir.
  4. Stil den koldt mindst 2 timer.
  5. Skær massen ud i firkanter og opbevar dem køligt (ikke i køleskab) i en kagedåse eller plastboks med låg.
Tips!
Hjemmetlavet koncenseret mælk: Bring 1 liter sødmælk og 150 g rørsukker i kog i en slip let gryde og lad det koge ind til ca. 5 dl – rør jævnligt rundt, så det ikke brænder på. Det bliver gyldent og cremet – og måske lidt grynet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri