Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkert bagværk til kaffebordet

Byd venner, familie eller naboer på et overdådigt kaffebord med friskbagte boller, søde scones, sprøde medajler og blød lagkage. Eller vælg blot én af lækkerierne – godt hjemmebagværk bringer altid glæde!

Annonce

Bagværk
Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på friskbagte, koldhævede boller.
Koldhævede grovboller
12 stk.
Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 15-24 timer
Bagetid: ca. 15 min.
15 g gær
2 spsk. olie
2 tsk. groft salt
ca. 325 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, knækkede hvedekerner og salt.
  2. Tilsæt derefter fuldkornshvedemelet. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Form 12 boller, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Bag bollerne i midten af en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. Bank på bunden af en bolle, den er færdigbagt, når det lyder hult. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  6. Servér bollerne flækkede med smør, ost og syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på søde scones.
Scones med ­chokolade-curd
12 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bage-/kogetid: ca. 20 min.
ca. 300 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
75 g smør
25 g sukker
1 æg
Chokolade-curd:
2 æg
2 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Scones:
  2. Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
  3. Skær smør ud i små stykker. Smuldr det i melblandingen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Bland med sukker.
  4. Pisk æg og cremefraiche sammen, og kom det i melblandingen. Saml dejen hurtigt uden at ælte for meget.
  5. Rul dejen til en pølse på et meldrysset bord, og skær den ud i 12 stykker. Læg de 12 scones på bagepapir på bageplade. Pensl hver scone med sammenpisket æg.
  6. Bag sconesene ca. 17 min. i en 225 grader varm ovn. Afkøl dem på en bagerist. Servér scones med chokolade-curd.
  7. Chokolade-curd:
  8. Pisk kaffe og æg sammen med sukker i en lille, tykbundet gryde. Kom stykker af chokolade og smør i gryden.
  9. Sæt gryden over blus. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er kold og stivnet. Holdbarheden er nogle dage.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på sprøde medajler.
Medaljer med mascarpone-lime-creme
8-10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bage-/kogetid: ca. 20 min.
300 g hvedemel
100 g flormelis
200 g smør
Mascarponecreme:
2 spsk. flormelis
Glasur:
100 g flormelis
ca. 2 spsk. vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr mel, salt og flormelis med stykker af koldt smør, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg. Læg dejen i køleskabet ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Stik den ud med en rund udstikker eller et glas (6-7 cm i diameter) til 16-20 kager. Læg dejcirklerne på bagepapir, og bag dem ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn.
  3. Creme:
  4. Lav strimler af limeskal, eller riv skallen fint. Pres saften af limen, og rør den sammen med mascarpone, flormelis og halvdelen af limeskallen.
  5. Rør ingredienserne til glasuren sammen, og pynt halvdelen af kagerne med glasur. Fordel cremen på resten af kagerne, og kom en kage med glasur på toppen. Pynt med resten af limeskallen.
Tips!
Læg kagerne lige inden servering, så de bevarer deres sprødhed.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på en blød lagkage.
Othellolagkage med appelsin
1 kage eller 12-14 stykker
Arbejdstid: ca. 1 time
Samlet bage-/kogetid: ca. 30 min.
Hviletid: evt. et par timer
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
50 g sukker
3 blade husblas
Fyld:
150 g makroner
Glasur:
100 g flormelis
3-4 spsk. kakao
1-2 spsk. vand
Drys:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Hæld herefter dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm i diameter).
  3. Bag lagkagebundene i ca. 15 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte. Stik i en kage med et træspyd. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog herefter cremen i ca. 4 min. under konstant omrøring.
  5. Si cremen over i en skål. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet ud af bladene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Drys overfladen af cremen med sukker, og lad den køle af. Hvis cremen er meget stiv, er det en fordel at blende den til en glat konsistens.
  6. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  7. Saml kagen: Læg en lagkagebund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med ⅓ appelsinsaft. Læg halvdelen af de knuste makroner ovenpå, og læg halvdelen af appelsinstykkerne over.
  8. Læg halvdelen af vaniljecremen ovenpå. Læg nummer to ­lagkagebund oven på ­vaniljecremen, stænk den med appelsinsaft, og læg de sidste makroner og appelsinstykker på. Læg den tredje lagkagebund øverst, og stænk med den sidste ­appelsinsaft.
  9. Lad lagkagen trække køligt nogle timer. Rør flormelis, kakao og vand til glasur, og smør den i et jævnt lag på toppen af lagkagen. Drys med krymmel, og lad glasuren størkne. Pynt siderne af lagkagen med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri