Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækkert tilbehør til is

Lidt hjemmelavet tilbehør kan sætte prikken over i’et på den færdigkøbte is. Her er 6 lækre opskrifter på

Hjemmelavet guf

Skønne vafler

Issandwich med kokos og nødder

Belgiske vafler

Is med karamelsovs og valnødder

Amerikansk Sundae-is

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne over et næsten kogende vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
  2. Tilsæt saft og evt. rød frugtfarve.
  3. Pisk, til skummet bliver blankt og glat – ca. 5 min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet.
  4. Serveres helst samme dag, men kan opbevares i en plastbøtte med låg i køleskabet i 1 døgn.
  5. Server som topping på vafler med flødeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
  2. Hæld den farvede krymmel/kokosmelet i en skål. Pensl det øverste af vaflerne - både udenpå og indeni - med smeltet chokolade, dyp dem i krymmel eller kokos og læg dem til afkøling på et stykke bagepapir.
  3. Fyld vaflerne med is efter egen smag.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Issandwich med kokos og nødder
Arbejdstid:
15 min.
Kogetid: 3 min.
Frysetid:
min. 1 time
Fryse-egnet
(ca. 6 personer)
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og farin i en gryde. Bland knuste makroner, kokosmel og nødder i en skål og vend farinsmørret i.
  2. Pres halvdelen af makronblandingen ud i en sandkageform foret med bagepapir. Fordel isen ovenpå og derefter resten af makronblandingen.
  3. Dæk formen og stil den i fryseren i mindst 1 time.
  4. Skær isen i passende sandwich-stykker og server, f.eks. med en sovs af bær.
Tips!
Læg evt. 2 slags is i lag med makronblandingen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
  2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.
  3. Tilsæt smeltet smør.
  4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
  5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Is med karamelsovs og valnødder
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
1 spsk ahornsirup
Sådan gør du:
  1. Kom farin, fløde og ahornsirup i en gryde og kog det igennem under omrøring.
  2. Lad blandingen simre i 3-5 min. og vend derefter de grofthakkede valnødder i.
  3. Server karamelsovsen over vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Amerikansk Sundae
Arbejdstid:
10 min.
Ikke fryse-egnet
(2 personer)
2 skiver sandkage
2-4 kugler vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Læg et stykke kage på hver tallerken og anret isen på kagen.
  2. Pynt med syltetøj, flødeskum og friske bær og server straks
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri