Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre bløde boller: Teboller & sandwichboller

Her har vi bagt lækre bløde sandwich/burgerboller og fyldt dem med salat, pølse, avocado og rødløg. Til den sødere tand er der luftige teboller med den skønneste smag af kardemomme. Opskrifterne finder du her:

Annonce

Bagværk
En lækker tebolle med kardemomme er fin eventuelt smurt med smør, og når den ikke er helt nybagt længere, smager den godt flækket og ristet.
Teboller med kardemomme
12-14 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Pensling: 1 æg (sammenpisket)
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i en blanding af smør og mælk. Rør sammen med salt, kardemomme og honning eller sukker. Tilsæt gradvist mel og rør, til dejen kan æltes.
  2. Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve 45 min. Slå dejen ned og form den til boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
  3. Pensl bollerne med æg og sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
En sandwich- eller burgerbolle skal være blød, så man let kan bide den over. Bløde boller er dejlige smurt med smør eller mayonnaise og fyldt med godt pålæg. Hertil kan man nyde både kolde og varme drikke.
Sandwichboller/burgerboller
8-10 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: ca. 15 min.
2 spsk olie
ca. 650 g hvedemel
Pensling: 1 æg (sammenpisket)
Drys: 2-3 spsk sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i en blanding af vand og olie. Pisk sammen med salt og honning eller sukker. Tilsæt gradvist mel og rør, til dejen kan æltes. Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve ½ time.
  2. Slå dejen ned, og form den til store, flade boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 45 min.
  3. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Sæt dem i en 225 grader varm ovn. Bag ca. 15 min. Afkøl på bagerist.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri