Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre desserter med frugter og nødder

Det danske efterår bugner af nødder og frugter. Brug årstidens friske ingredienser i trifli, tærter og kager. Prøv for eksempel:

 

Blommetrifli

Varme æblesnegle med vaniljecremesauce

Pærer i cider med ingefær og kanel

Karamel/valnøddetærte

Æble/tyttebærkager

 

 

Annonce

Blommetrifli
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
75 g sukker
200 g flødeost
2 spsk. flormelis
2 spsk sukker
100 g makroner
Sådan gør du:
  1. Riv citronskallen fint og gem den. Læg blommerne i en gryde med sukker og 2 spsk citronsaft og varm det igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet. Lad blommerne simre møre (ca. 5 min.) og hæld dem i en skål til afkøling.
  2. Pisk flødeosten sammen med citronskal og flormelis. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend æggehviderne i flødeostecremen.
  3. Læg groftknuste makroner i bunden af 4 portionsskåle og stænk dem med brændevin eller cognac. Fordél blommerne ovenpå og top op med cremen.
  4. Stil desserterne i køleskabet indtil servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Lækker efterårsdessert fra England, hvor den kaldes „Apple Dappy.”
Varme æblesnegle med vaniljecremesauce
(6-8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Sirup
2 dl vand
125 g sukker
1 spsk. sirup
15 g smør
Dej:
300 g hvedemel
1 knsp salt
11⁄2 dl mælk
Fyld:
3 spsk farin
1⁄2 tsk stødt kanel
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland ingredienserne til siruppen og kog, til sukkeret er opløst. Stil det til afkøling. Bland mel, bagepulver og salt og hak smør i. Saml dejen
  2. med mælk og rul den ud på et meldrysset bord (ca. 25x35 cm). Fordél æblerne på dejen og drys med farin rørt med krydderier. Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 6-8 skiver. Læg dem i et smurt, ovnfast fad og dryp siruppen over. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min. Servér med varm eller
  3. kold vaniljesovs: Giv 1⁄2 l mælk eller fløde et opkog med en flækket vaniljestang og lad det trække 15 min. Pisk 4 æggeblommer sammen med 75 g sukker og pisk vaniljemælken i. Hæld det tilbage i gryden og pisk det igennem, til det tykner (ca. 8 min.) – det må ikke koge. Hæld det over i en skål og servér straks eller stil det til afkøling.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Pærer i cider
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
1⁄2 l pærecider
75 g farin
75 g sukker
1 stk hel kanel
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hæld cider i en gryde og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, farin, sukker, kanel og skrællet ingefær. Bring det i kog og lad det simre 5 min.
  2. Skræl pærerne og udbor kernehusene. Læg dem i ciderlagen og lad dem simre møre – ca. 20 min. Tag pærer og hele krydderier op og kog lagen ind, til den tykner – ca. 15 min.
  3. Hæld den tykke lage over pærerne og servér dem lune eller afkølede med is eller flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Karamel/valnøddetærte
(1 tærte, 8-10 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
1 spsk sukker
1 knsp salt
Fyld:
250 g sukker
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
Overtræk:
11⁄4 dl piskefløde
1 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsæt smør i små stykker og kør, til det bliver en grynet masse. Saml dejen med vand og sæt den i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse og læg den i en tærteform. Stil den i køleskab i min. 30 min. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
  2. Smelt sukker på en pande. Tilsæt fløde, citronsaft og salt og rør rundt, til massen koger jævnt. Vend nødderne i og hæld det i den bagte tærtebund. Lad tærten afkøle helt.
  3. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladecremen ud over valnøddetærten og stil den køligt – min. 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Æble/tyttebærkager
(4 pers.)
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
1⁄2 dl vand
5 spsk sukker
200 g rugbrød
4 spsk sukker
25 g smør
11⁄2 dl piskefløde
Sådan gør du:
  1. vand. Rør sukkeret i og kog mosen igennem. Rør tyttebærrene i, kog det igennem under omrøring og hæld det i en skål til afkøling. Riv rugbrødet og bland det med sukker. Rist det på en pande med smør i ca. 10 min. og bred det ud til afkøling på et stykke bagepapir. Læg æble/ tyttebærmos lagvis med ristet rugbrød i 4 portionsglas. Pynt med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge