Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre frikadeller på 7 spændende måder + videoguide til den perfekte frikadellefars

Frikadeller med vildtkød, bosniske frikadeller, frikadeller fra Mexico, krydrede frikadeller, indiske frikadeller, vegetarfrikadeller og selvfølgelig de gode danske og svenske varianter. Du finder alle opskrifterne på lækre frikadeller og Katrine Klinkens videoguide til at røre den perfekte frikadellefars her:

Annonce

Kød
Her viser Katrine Klinken dig, hvordan du laver den bedste frikadellefars, og hvordan du steger frikadellerne sprøde og lære på panden.
    Sådan laver du klassiske frikadeller
    4 portioner eller 12 frikadeller
    1 1/2 tsk groft salt
    4 spsk hvedemel
    1 æg
    ca. 2 1/2 dl mælk
    Sådan gør du:
    1. Frikadellefars: Rør kødet sejt med salt. Når man rører farsen godt, ændrer kødet konsistens og kan bedre binde mælken, så frikadellerne bliver saftige.
    2. Rør mel i. Krydr med peber og tilsæt æg i.
    3. Rør godt og tilsæt derefter lidt af mælken. Rør til farsen bliver smidig, men ikke for flydende. Tilsæt fint hakket løg.
    4. Lad farsen hvile i køleskab i ca. 30 min.
    5. Frikadeller: Lad smør og olie blive gyldent på en pande. Skru lidt ned og sæt 12-15 aflange frikadeller af farsen på panden. Form frikadellerne med en ske i hånden. Dyp skeen i det varme fedtstof mellem hver.
    6. Steg frikadellerne ved middelstærk varme ca. 5 min. på hver side. Tryk på frikadellerne. Saften der pibler op er klar, når de er gennemstegte.
    Velbekomme!
    Opskrifter: Katrine Klinken
    Foto: KAM Production

    Relaterede opskrifter

    Kød
    Lækre, krydrede frikadeller - kaldet cevapcici – er nemme at lave og også gode på grillen.
    Sådan gør du:
    1. Bland krydderimiks og vand og lad blandingen stå i ca. 2 min. Tilsæt kødet og rør det sammen.
    2. Form kødet til små pølser (tommelfinger-størrelse) og steg dem på en varm pande med olie i 5-8 min.
    3. Servér i lune pitabrød med salat, rødløg, peberfrugt og cremefraiche.
    Tips!
    Bland evt. selv et krydderimiks af 1/4 tsk bagepulver, 1/4 tsk cayennepeber, 1/4 tsk paprika, 1/4 tsk groft salt, 1/2 tsk knust sort peber og 1 fed hvidløg (finthakket). Bosniske frikadeller er ikke fryse-egnede. Smør hænderne med lidt olie, når farsen skal formes – så klistrer det ikke.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

    Relaterede opskrifter

    Kød
    Det er ikke kun i Danmark vi elsker frikadeller, vores broderfolk ynder også at tilberede den dejlige spise.
    Danske og svenske frikadeller
    4 personer
    Arbejdstid: 45-60 min.
    Koge/stegetid: 30 min.
    1 æg
    ca. 2 dl mælk
    Stuvet kål:
    ¾ kg hvidkål
    25 g smør
    3 spsk mel
    evt. ½ liter mælk
    Tilbehør:
    Sådan gør du:
    1. Rør kødet med 1 tsk salt et par min. Tilsæt æg, løg og mel. Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber. Lad evt. farsen hvile i køleskab ½ time. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
    2. Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie. Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige (ca. 4 min. på hver side).
    3. Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 min. Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand eller mælk.
    4. Kog sovsen igennem i mindst 10 min. og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Lad kålen dryppe godt af og vend den i sovsen sammen med persille.
    Tips!
    Når kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet, i modsætning til når der anvendes mælk/ fløde. Læg evt. en bouillonterning i kogevandet sammen med kålen. Frikadellerne er fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Vegetarisk
    Prøv et vegetarisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse grønne frikadeller.
    Sådan gør du:
    1. Rør de groftrevne rodfrugter sammen med de sammenpiskede æg og tilsæt krydderier.
    2. Form farsen til frikadeller (det er nemmest med hænderne) og steg dem på en pande med smør/olie i ca. 5 min. på hver side. Servér med peberfrugtsovs ris eller brød.
    3. Peberfrugtsovs:Sautér skalotteløg og peberfrugt bløde og blanke i olie. Tilsæt vineddike og lad det koge næsten væk. Tilsæt bouillon og lad det simre, til peberfrugten er mør (ca. 10 min.). Blend sovsen jævn sammen med cremefraiche og smag til med salt og peber.
    Tips!
    Grønne frikadeller er ikke fryse-egnet.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Prøv et indisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse indiske frikadeller.
    Sådan gør du:
    1. Rør kødet med 1 tsk salt og rør ægget i. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili i en foodprocessor og ælt det i kødet sammen med krydderierne.
    2. Sautér løg, hvidløg og ingefær blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt garam masala og steg 1 min. Tilsæt tomater og vand og kog sovsen igennem.
    3. Form farsen til runde frikadeller og brun dem hurtigt på en varm pande med olie. Læg frikadellerne i sovsen og lad dem simre, til de er gennemvarme (ca. 10 min.). Servér med ris eller naan, yoghurt og frisk koriander.
    Tips!
    Indiske frikadeller er fryse-egnede.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Kød
    Prøv en anderledes variant af klassiske frikadeller i form af disse krydrede frikadeller.
    Sådan gør du:
    1. Hæld bønnerne på en sigte. Hak halvdelen af bønnerne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, chili og koriander.
    2. Rør kødet sejt med 1 tsk salt og rør æg og bønneblandingen i.
    3. Form farsen til runde frikadeller og steg dem på en varm pande med olie i 8-10 min.
    4. Salsa: Vend resten af bønnerne sammen med limesaft, olivenolie, avocado og peberfrugt. Smag til med hvidløg, spidskommen, salt og peber og drys med koriander.
    5. Servér frikadellerne med salsa, cremefraiche og tortillaer og evt. en grøn salat.
    Tips!
    Frikadellerne er smagt til med krydderier fra Texas og Mexico og har derfor fået navnet tex mex. Frikadellerne er fryse-egnede.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Sandwich og wraps
    En eksotisk, velkrydret variation over de elskede frikadeller. Vi serverer i tortillaer og med salat.
    Mexicanske frikadeller
    Arbejdstid: 20 min.
    Stegetid: 10 min.
    ½ tsk groft salt
    ½ lille løg (revet)
    1 lille æg
    Tilbehør:
    Sådan gør du:
    1. Rør kødet med salt og tilsæt løg og hvidløg. Rør majsmel og æg i farsen og tilsæt krydderier. Rør friskhakkede korianderblade i farsen og form den til runde kødboller.
    2. Steg dem på en pande med olie, mens de vendes, så alle sider bliver stegt - i alt ca. 10 min.
    3. Servér med kogte ris eller varme tortillaer, tacosovs og salat
    Tips!
    Mexicanske frikadeller er fryse-egnet.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

    Relaterede opskrifter

    Sådan gør du:
    1. Rør kødet med 1 tsk salt. Tilsæt æg, løg, æble, mel og mælk. Krydr med krydderurter og friskkværnet peber.
    2. Steg farsen som frikadeller på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
    3. Giv selleri- og kartoffeltern et kort opkog i kogende, letsaltet vand og hæld dem på et dørslag. Skyl dem i koldt vand og tør dem i et rent viskestykke.
    4. Steg dem gyldne og møre på en pande med smør og krydr med salt og peber.
    Tips!
    Frikadellerne er fryse-egnede.
    Velbekomme!

    Relaterede opskrifter

    Annonce

    Årets julegave ♥

    Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

    Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

    Klik her for at købe Hjemmet som julegave

    Hjemmet i denne uge

    Dagens lækkeri