Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 lækre hjemmelavede snacks

Byd venner og familie på lækre hjemmelavede snacks - her får du opskrifterne på:

Skinkeruller med flødeost & grønssagsstænger

Skinkeboller med ost 

Sprøde knuder med fennikelfrø, paprika & ostedrys og sesamfrø

Hurtig hummus

Wraps med skinke & tomatmayonnaise

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smør flødeost på skinkeskiverne. Læg en tynd stang bladselleri, en stang agurk og en stang rød peberfrugt på midten af skiven. Tril sammen til en rulle
  2. Pak hver rulle ind i et stykke mellemlægspapir. Nyd dem med en rugbolle med kerner eller andet godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Småretter og tilbehør
Skinkeboller
(2 personer)
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Flæk krydderbollerne og rist dem let.
  2. Rør revet æble sammen med sennep og fintsnittet purløg.
  3. Smør bollerne med æbleblandingen.
  4. Læg en skive skinke og en skive ost på hver bolle og gratiner dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet, ca. 5 min.
  5. Server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Skøn hjemmebagt snack.
Knuder
(ca. 60 stk)
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
Opbevares tørt i tætsluttende beholder
Ingredienser:
½ pakke gær
1 ½ dl lunkent vand
ca. 375 g hvedemel
Pensling:
2 spsk sesamfrø
Dip:
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og smør samt salt og lidt af melet. Rør gradvist hvedemel i, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  2. Del dejen i 3 stykker. Tilsæt fennikelfrø til en portion og paprika til en anden portion dej. Ælt alle 3 dejstykker igennem og del hver portion i 20 kugler. Tril hver kugle på et mel- drysset bord til en pind, der er tynd som en blyant og ca. 12 cm lang.
  3. Slå en knude og læg den på bagepapir. Lad knuderne efterhæve ca. 30 min. Pensl dem alle med æg. Drys de 20 knuder uden krydderi med sesamfrø, og de 20 knuder med paprika med ost.
  4. Bag dem alle ca. 30 min. i en 175 grader varm ovn. Sluk for ovnen og lad knuderne stå ca. 15 min. ved ovnens eftervarme. Afkøl på bagerist.
  5. Opbevar knuderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. Rør ingredienserne til dippen sammen og servér den til knuderne sammen med en kold drink.
Tips!
I glasset er skænket en lys hvedeøl, der er en fin sommerøl med fyldig smag. Hvedeøl er en overgæret ølsort, hvor mindst halvdelen af malten stammer fra hvede. Øllen kaldes også weissbier.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Katrine Klinken

Småretter og tilbehør
Hurtig hummus
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
  2. Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.
  3. Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
  4. Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.
Tips!
Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili. Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Varm evt. tortillaerne som angivet på emballagen, og lad dem køle lidt af.
  2. Rør mayonnaise med hakkede soltørrede tomater og smag til med peber.
  3. Smør tortillaerne med blandingen, læg salatstimler og skiver af skinke eller krydderkam ovenpå.
  4. Rul tortillaerne tæt sammen om fyldet.
  5. Skær dem ud i stykker på ca. 4 cm.
  6. Læg stykkerne med sammenføjningen nedad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri