Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre kager med valnødder

Brug de lækre valnødder i alverdens bagværk – her byder vi på lækre appelsin-snitter med valnødder, skøn og saftig squashkage, pæremuffins med valnøddedrys, små fine valnøddekager med chokolade og lækre kanelbrownies med valnødder.

Annonce

Bagværk
Muffins er populære, og disse lækre valnøddekager er af samme type. Valnøddekagerne er bagt i portionsforme og forkælet med mørk chokolade. Servér dem med frisk frugt og flødeskum eller is.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør 6 portionsforme med smør og drys dem med mel.
  2. Hak valnødder og chokolade groft. Del æggene. Pisk hviderne stive med 1 spsk sukker. Pisk blommerne sammen med resten af sukkeret og tilsæt olie.
  3. Bland mel, bagepulver og kanel med nødder og chokolade. Vend det i æggeblommerne skiftevis med æggehviderne og fyld dejen i formene.
  4. Bag kagerne midt i ovnen ca. 18 min. Vend dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
  5. Servér med f.eks. flødeskum eller is og frisk frugt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
  7. Pynt med chokoladeglasur:
  8. Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.
Tips!
Dejen kan også fordeles i 12 muffinforme – sæt dem i ovnen ved 210 grader i 8 min. Skru ned til 180 grader og bag dem færdige 15-20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål. Skræl pærerne og udbor kernehusene. Skær dem i små tern og vend dem i melet. Pisk ægget sammen med valnøddeolie og mælk og rør det i melet.
  2. Fordél dejen i 12 muffinsforme. Hak valnødderne og vend dem med farin.
  3. Drys over og bag kagerne midt i ovnen 20-25 min.
Tips!
Erstat eventuelt pærer med æbler
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme.
  3. Sigt melet sammen med krydderierne og bagepulveret og tilsæt salt.
  4. Pisk æggene sammen med sukker og honning og tilsæt chokoladesmørret.
  5. Vend mel og valnødder i dejen og fyld den i en smurt form (22x22 cm).
  6. Bag kagen midt i ovnen 30-40 min. – til den lige akkurat er gennembagt.
  7. Lad kagen afkøle og skær den i firkanter.
  8. Pynt evt. med sigtet flormelis og kanel.
Tips!
Rør evt. ¼ tsk stødt chili i dejen og overrask gæsterne med den „hotte“ smag.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør og sukker blødt med en håndmikser.
  2. Del æggene og pisk æggeblommerne i sukkermassen. Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
  4. Bred dejen ud i bunden af en bradepande (24 x 30 cm) foret med bagepapir.
  5. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Pisk, til det bliver en blank og glat marengs.
  6. Bred det over kagedejen og drys med grofthakkede nødder. Bag kagen midt i ovnen i 30 min.
  7. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og del den i 14-16 snitter. Lad dem afkøle på en rist.
Tips!
Erstat evt. appelsin med citron eller lime. Erstat evt. nødder med kokosmel.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri