Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre og nemme rødspættefileter

Friske rødspættefileter kan serveres på mange måder og er sund og hurtig hverdagsmad ...

 

...  Så vi  har samlet  6 lækre, nemme og interessante opskrifter til dig, med friske rødspættefileter.

 

  • Rødspættefilet bagt med hyldeblomst
  • Rødspættefilet med rejer og asparges
  • Rødspættefileter med urtesovs
  • Tapas med rødspættefileter
  • Rødspættefileter med rejer og salat
  • Stegte rødspættefileter med chili

 

 

Annonce

Fisk
Rødspættefileter bagt med hyldeblomst
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
1⁄2 citron
3-4 klaser hyldeblomst
25 g mandler
1-2 spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen og den hvide hinde af citronen. Skyl hyldeblomsterne grundigt i koldt vand og ryst vandet af dem. Hak dem fint sammen med mandler og citron.
  3. Krydr fileterne med salt og peber, fold dem let sammen og læg dem i en bradepande foret med bagepapir. Fordel hyldeblomstblandingen over dem og dryp med olivenolie. Sæt fadet i ovnen ca. 8 min.
  4. Drys med hakket persille og server med nykogte kartofler og gulerødder
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem let sammen.
  2. Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af.
  3. Sauter finthakket skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt hvidvin. Giv det et opkog og skru ned for varmen.
  4. Læg fiskefileterne i gryden, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min.
  5. Sauter de grønne asparges på en pande med smør 3-4 min. og krydr dem med salt og peber.
  6. Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsen igennem, smag til med salt og peber og tilsæt fintsnittet dild.
  7. Anret fisk og asparges med sovsen og drys med rejer. Server med nykogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber og fold dem let sammen.
  2. Skræl gulerødder og blegselleri og rens forårsløgene. Snit grønsagerne fint.
  3. Sauter gulerødder og blegselleri blanke i en sauterpande med smør og krydr med salt og peber. Hæld bouillon eller hvidvin ved og giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg fisken på urterne og drys med citrontimian. Læg låg på og lad det simre ved svag varme 6-8 min.
  4. Tag fisken op og tilsæt fløde eller cremefraiche rørt sammen med majsstivelse. Kog sovsen igennem, tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber.
  5. Hæld sovsen over fisken og server med det valgte tilbehør.
Tips!
Erstat evt. citrontimian med alm. timian og lidt fintrevet citronskal.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fisk
Tapas med rødspættefileter
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stege/bagetid: 12-14 min.
Ikke fryse-egnet
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk rosiner
1 pakke Serranoeller
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 210 grader.
  2. Skyl og slyng spinaten.
  3. Sauter finthakket rødløg og hvidløg bløde i en gryde med olie og tilsæt spinaten. Vend rundt, til det netop falder sammen, og hæld det ud på en tallerken.
  4. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og vend dem i spinaten sammen med rosiner. Smag til med salt og peber.
  5. Del fileterne på langs, drys dem med friskkværnet salt og peber og rul dem med spinatfyldet.
  6. Læg en skive skinke rundt om hver fiskerulle og hæft evt. med en tandstikker. Læg rullerne i en bradepande foret med bagepapir og sæt dem i ovnen ca. 8 min.
  7. Tag dem ud og anret dem på tallerkner med skyllet rucolasalat, soltørrede tomater og oliven.
  8. Server med ristet brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fisk
Rødspættefileter med rejer og salat
( 2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
15 g smør
1 dl hvidvin
1⁄2-1 tsk dijonsennep
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Damp rødspættefileterne som til „Rødspættefileter med rejer og asparges“ (se nederst) og lad dem afkøle.
  2. Skyl og slyng salaten.
  3. Rør cremefraiche sammen med sennep og finthakkede krydderurter og smag til med salt og peber.
  4. Anret fisken på salat og hæld et par skefulde af den kolde krydderurtesovs over. Drys med rejer og server f.eks. med lun flute.
Tips!
Tilbered evt. lidt grønne asparges og anret den i salaten.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Stegte rødspættefileter med chili
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 12 min.
3 spsk mel
15 g smør
1 lille løg
1 fed hvidløg
1+1 spsk olie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hak løg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) fint og sauter dem bløde på en pande med olie. Hæld dem over i en skål og tilsæt fintsnittet forårsløg.
  2. Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med smør og olie.
  3. Anret fisken på to varme tallerkner og drys chiliblandingen over.
  4. Server med ovnstegte kartofler og lime- eller citronbåde.
Tips!
Man kan også panere fisken i æg og rasp. Stegte rødspættefileter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri