Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre retter med rødbede

Brug de smukke rodfrugter både rå og tilberedte. De smager skønt og er en fryd for øjet. Få opskrifterne på:

  • Rødbedecarpaccio med appelsin
  • Ovnbagte rødbeder med bær og honning
  • Rødbedekornotto
  • Rødbedekage

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Småretter og tilbehør
Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt oksekød. Her har jeg brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.
Sådan gør du:
  1. Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver på en mandolin (rivejern med finindstilling) eller med en skarp kniv. Anret dem på 2 tallerkner.
  2. Rør 2-3 spsk. appelsinsaft sammen med fintrevet appelsinskal, olie, ahornsirup, salt og peber. Dryp dressingen over rødbederne.
  3. Blend fetaost cremet med fløde, og dryp den over anretningerne. Pynt med rødbedespirer, og servér som forret eller tilbehør.
Tips!
Hvis du foretrækker rødbederne tilberedte, kan du koge eller bage dem først og derefter skære dem i skiver på 3-4 mm’s tykkelse.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Småretter og tilbehør
Nyd de bagte rødbeder som en selvstændig ret med brød eller som tilbehør til vildt, fjerkræ eller fisk.
Ovnbagte rødbeder med bær og honning
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 30 min.
Ingredienser:
1-2 spsk. olivenolie
100 g brombær
Sådan gør du:
  1. Skræl rødbederne, og skær dem i både eller terninger. Vend dem sammen med finthakket rosmarin, olie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 min. – vend rundt i dem efter de første 15 min.
  3. Rist nødderne i 3-5 min. på en tør pande, og afkøl.
  4. Vend brombær og honning i rødbederne, og anret med små klatter ost og ristede nødder.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Hvis du ikke kan skaffe rødbeder med top, kan du måske købe rødbedesalat (fine rødbedeblade), som du kan vende i retten før servering.
Rødbedekornotto
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 40 min.
Ingredienser:
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl spelten grundigt i koldt vand, og hæld den til afdrypning i et dørslag.
  2. Skær toppen af rødbederne, og skyl dem grundigt. Del dem evt. i stilke og blade. Skræl rødbederne, og skær halvdelen i små terninger (1 x 1 cm). Riv resten groft.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i en gryde med olie.
  4. Tilsæt de 2 slags rødbeder, og vend korn og fintrevet citronskal i. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 20 min.
  5. Sluk for varmen, vend rødbedetoppene i, og lad retten trække under låg i ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt birkes og evt. lidt mere citronskal. Servér som tilbehør eller som en selvstændig grøn ret, evt. med lidt cremefraiche som topping.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Bagværk
Dejen er rørt med revne rå rødbeder, der giver lidt ”bid” i kagen. Du kan også koge eller bage rødbederne, inden du river dem, hvis du foretrækker en endnu blødere kage. Jeg har pyntet med meget tynde strimler af rå, gule beder. Du kan også bruge appelsinskal.
Rødbedekage
(1 kage, ca. 12 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Ingredienser:
500 g rødbeder
250 g hvedemel
3 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt
125 g smør
100 g sukker
Glasur:
1 tsk. sirup
Sådan gør du:
  1. Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt kanel og salt.
  3. Pisk smør og de 2 slags sukker sammen. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljesukker, fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Vend rødbederne i, og tilsæt melblandingen ad et par gange.
  4. Bred dejen ud i en smurt form/springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 15 min., før den flyttes ud på en rist.
  6. Glasur:
    Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
  7. Giv fløde og sirup et opkog, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 1-2 min. og rør så, til chokoladen er smeltet, og glasuren bliver blank. Lad den stå i 5-10 min., til den har en passende konsistens, og fordel den så over den afkølede kage.
Tips!
Du kan erstatte chokoladeglasuren med en flødeosteglasur rørt af 200 g flødeost, 50 g blødt smør, 1 tsk. vaniljesukker og 200- 250 g flormelis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Hjemmet i denne uge