Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre småretter og drinks til studenterne

Stil små lækkerier frem til de travle studenter på deres vej rundt til familierne, eller server lækkerierne til en dejlig havefest. Vi har udarbejdet opskrifterne til 6 personer, men de er nemme at gange op til det ønskede antal.

  • Mojito-lemonade
  • Kold ærtesuppe med rejesalat
  • Sprøde pita-chips med radisedip
  • Små franske toast
  • Mini-cheesecake med kirsebær
Annonce

Søde sager og drikke
Mojito-lemonade
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g sukker
1½ dl vand
Sådan gør du:
  1. Kog sukker og vand til en lage, og lad den blive helt kold.
  2. Skyl myntebladene. Stød/ mas en håndfuld mynteblade sammen med 2 limefrugter skåret i både.
  3. Hæld blandingen i en stor kande og tilsæt 1 dl limesaft og 2 dl sukkersirup. Tilsæt isterninger og fyld op med iskoldt danskvand.
  4. Smag til med sukkersirup eller mere limesaft efter smag.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem 5 min.
  2. Tilsæt ærter og kog det igennem 1-2 min. Tilsæt skyllede mynteblade eller persille, rør rundt og tag suppen af varmen.
  3. Blend suppen jævn og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber og stil suppen i køleskabet indtil brug.
  4. Rør fintrevet lime- eller citronskal sammen med 1-2 spsk saft, lidt finthakket chili og olivenolie.
  5. Vend de afdryppede rejer i dressingen – hak dem evt. groft først. Vend evt. ærteskud eller lidt hakket mynte eller persille i og smag til med salt og peber.
  6. Anret den kolde suppe i små glas og top op med rejesalat.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Flæk pitabrødene på den flade led og pensl „indersiderne“ med olivenolie. Drys evt. med frø og del hver pitacirkel i 6-8 trekanter. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem sprøde 8-10 min.
  2. Rør yoghurten cremet og tilsæt sennep og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver eller bittesmå tern. Hvis radisebladene er pæne, så skyl, tør og hak dem. Skyl persille eller mynte og hak den.
  4. Rør radiser og grønt i dippen og server med de sprøde pitachips.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og mælk sammen med krydderurter, parmesanost, salt og peber.
  2. Læg brødskiverne i et dybt fad og hæld æggemassen over. Lad dem opsuge alt – vend dem en gang undervejs.
  3. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.
  4. Skyl og slyng salatbladene og skær tomaterne i skiver.
  5. Steg brødskiverne gyldne på en varm pande med smør eller olie 3-4 min. på hver side.
  6. Læg dem sammen med tomat, salat og bacon og del hver sandwich i 3-4 stykker. Stik en tandstikker i hver.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Mini-cheesecake med kirsebær
(12 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk sukker
Creme:
200 g flødeost
75 g sukker
Frugt:
½ dl vand
50 g sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet. Læg papirforme i en muffinform med 12 huller.
  2. Bland knuste kiks med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af hullerne. Brug f.eks. bunden af et kraftigt glas til at presse kiksebunden jævn. Sæt formen i ovnen 10 min.
  3. Rør flødeosten jævn og rør cremefraiche og sukker i. Rør æggene i ét ad gangen og tilsæt vanilje.
  4. Fordel cremen i hullerne og sæt formen tilbage i ovnen i 15-20 min. – til cremen akkurat er stivnet. Stil formen på en rist og lad kagerne afkøle mindst 20 min., før de tages ud af formen og afkøles helt.
  5. Udsten kirsebærrene, skær dem i halve og læg dem i en gryde med 1 tsk fintrevet citronskal og 2 tsk citronsaft. Tilsæt vand, sukker og majsstivelse og kog det igennem under omrøring, til det bliver tykt og jævnt – ca. 3 min.
  6. Hæld det i en skål til afkøling. Pynt kagerne med kirsebærsovsen og stil dem koldt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri