Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre sommerretter med asparges

Asparges findes efterhånden på supermarkedets hylder hele året, men de er allerbedst om foråret og sommeren. Servér dem friskkogte, grillede, stegte, i suppe og på pizza.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl aspargesene fra hovedet og nedad. Bræk den nederste, træede del af og kog dem i letsaltet vand i 5-8 min. afhængigt af tykkelsen.
  2. Tag aspargesene op med en hulske og lad dem dryppe af på et rent klæde.
  3. Hollandaisesovs:
  4. Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over vandbad.
  5. Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
  6. Tag gryden fra varmen og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
  7. Hæld sovsen i en skål og smag til med salt og peber.
  8. Servér de friskkogte asparges med den lune sovs, drys med rejer og purløg og giv citron og kartofler eller brød til.
Velbekomme!

Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca. 10 min. Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Skræl asparges fra hovedet og nedad. Bræk den nederste, træede del af.
  2. Vikl to skiver skinke omkring hver asparges og steg ved svag varme på en slip let-pande, til skinken er sprød hele vejen rundt, og aspargesene tilpas møre.
  3. Stik med en kødnål eller en lille spids kniv og mærk på konsistensen.
  4. Servér lune asparges stegt med skinke sammen med salat og tomat.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skræl de hvide asparges fra hovedet og nedad. De grønne asparges skal ikke skrælles.
  2. Bræk den nederste, træede del af både de hvide og grønne asparges.
  3. Kog de hvide asparges ca. 10 min. i bouillonen, til de er helt møre. Hæld det hele i en blender og kør, til det er cremet. Si suppen.
  4. Kog de grønne asparges 2-3 min. i suppen. Rør fløde sammen med æggeblommer og citronsaft.
  5. Rør det i suppen og varm op til kogepunktet, uden at suppen koger. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt med kørvel og servér straks med brød.
Velbekomme!

Vegetarisk
Arbejdstid: 30 min. (+ optænding af grill) Stege/kogetid: ca. 15 min. Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Grill dem nogle min. på hver side afhængigt af tykkelsen.
  2. Aspargesene må gerne være lidt sprøde.
  3. Vinaigrettesovs:
  4. Bland æg med olie, sennep, eddike, kapers, persille og estragon. Smag til med salt og peber.
  5. Servér sovsen til de lune eller kolde asparges, evt. med brød.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pizzadej: Smuldr gæren i vandet og rør, til den er opløst. Tilsæt salt, olie og gradvist mel. Ælt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve ca. 1 time.
  2. Form fire små pizzabunde (ca. 1 cm tykke) og læg dem på bagepapir.
  3. Fyld:
  4. Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær dem i stykker på 3-4 cm.
  5. Vend dem i olie og fordél dem sammen med stykker af gedeost på pizzaerne.
  6. Bag dem sprøde ved 225 grader i 15-20 min. Pynt med basilikumblade.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri