Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lav skøn mad med hyldeblomster og hyldebær

Snart bugner haven af hyldeblomster og senere de dejlige hyldebær, som du kan bruge i alverdens retter.



Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg 50 g lyse rosiner i blød i 1/2 dl vodka (eller citronsaft) eller klar snaps og lad det trække til næste dag.
  2. Varm 4 dl hyldeblomstsaft (blandet til passende styrke) til kogepunktet.
  3. Hæld i glas med en halv skive citron og rosinerne.
  4. Servér drikken varm.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikke
Hyldeblomstsaft
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: 2-3 dage
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Læg hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en syltekrukke eller skål.
  2. Kog en lage af de to slags sukker og vand og tilsæt citronsyre. Hæld lagen over blomsterne og stil det koldt 2-3 dage. Si saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker skyllet med konserveringsmiddel.
  3. Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin – eller brug den i desserter som her på siden.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kog hyldeblomstsaften ind til 1 dl og tag gryden af varmen. Knug vandet af husblassen og smelt den i hyldeblomstsaften. Tilsæt citronsaft.
  2. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vend hyldeblomstsaften i. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum i og fordel moussen i 4 dessertglas. Stil dem koldt.
  3. Server desserterne, som de er, eller giv friske jordbær eller lidt stikkelsbærkompot til.
Tips!
Tilbered moussen med kun 1 blad husblas og læg den i lag med stikkelsbærkompot og makroner som en trifli.
Velbekomme!

Stegte hyldeblomster
2 personer
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: ca. 10 min. i alt
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Pisk eller blend mel, salt, æg og mælk sammen til en dej. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.
  2. Dyp blomsterklaserne i dejen og steg dem gyldne i varm olie – et par stykker ad gangen.
  3. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med sigtet flormelis.
  4. Server straks med flormelis til at dyppe i.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland knuste kiks med farin og smeltet smør. Pres det ud i bunden og op ad kanterne på en tærteform og stil den koldt.
  3. Skyl hyldeblomsterne og riv dem af stilkene med en gaffel. Riv citronskallen fint.
  4. Blend hyldeblomster og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.
  5. Kør det glat og tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft. Hæld cremen i kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min.
  6. Stil den på en rist til afkøling.
  7. Skær kagen løs med en kniv og tag den ud af formen.
  8. Pynt med jordbær, hyldeblomster og lidt citronmelisse.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kom piskefløde, cremefraiche, hyldeblomstsaft og flormelis i en skål og pisk det stift med en håndmikser.
  2. Udstik kagebunden med et glas eller lign. til 6 små cirkler og læg dem sammen med creme og skivede jordbær.
  3. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis og et drys friske hyldeblomster
Velbekomme!

Hyldebærsuppe
2 personer
Arbejdstid: 20 min
Kogetid: 10 min
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Skyl 250 g friske hyldebær og fjern de groveste stilke. Kog dem møre i 1/2 liter vand ca. 15 min.
  2. Si saften over i en ren gryde og tilsæt 1 dl sukker og evt. lidt kanel eller stjerneanis.
  3. Smag til med citronsaft og servér i teglas – eller som suppe: Kog 150 g æblebåde møre i saften.
  4. Jævn med 2 tsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og servér i dybe tallerkner.
Velbekomme!

Fisk
En opskrift på rødspættefileter med hyldeblomst
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen og den hvide hinde af citronen.
  3. Skyl hyldeblomsterne grundigt i koldt vand og ryst vandet af dem.
  4. Hak dem fint sammen med mandler og citron.
  5. Krydr fiskefileterne med salt og peber, fold dem let sammen og læg dem i en bradepande foret med bagepapir.
  6. Fordél hyldeblomstblandingen over dem og dryp med olivenolie.
  7. Sæt fadet i ovnen ca. 8 min. Drys med hakket persille og servér med nykogte kartofler og gulerødder.
Tips!
Rødspættefileter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri