Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Let og lækker påskefrokost

Invitér familie og venner på en rigtig dejlig påskefrokost. Alle opskrifter er til 6 personer, og kan forberedes dagen før, så du ikke skal stå i køkkenet under hele frokosten. Vi byder på kryddersild med æble-cremefraiche, salat med smilende æg og sprød bacon, lammefrikadeller, kartoffelsalat og ost med hjemmebagt kommenkiks.

 

SE OGSÅ: Klip det sødeste påskepynt

SE OGSÅ: Fire hurtige påskelækkerier

SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med æg

Annonce
Sådan gør du:
  1. Vask æblerne og skær dem i små tern eller tynde strimler.
  2. Pil rødløget og hak det fint.
  3. Rør cremefraiche sammen med salt og peber og tilsæt æbler, rødløg og fintsnittet purløg.
  4. Dryp kryddersildene af på et stykke køkkenrulle og skær dem i mindre stykker.
  5. Anret med æble-cremefraiche og giv rugbrød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog æggene smilende – 7-8 min. Skyl dem i koldt vand og pil dem.
  2. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Knæk eller skær dem i mindre stykker.
  3. Skyl salatbladene, slyng dem tørre og pluk dem i mindre stykker.
  4. Dressing: Pil skalotteløgene og hak dem meget fint. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  5. Vend salatbladene med dressingen og anret på et fad eller i 6 skåle.
  6. Fordél halve æg og sprød bacon på salaten og servér med brød.
Tips!
Skær evt. skorperne af brødet, skær det i tern og rist det let på en pande med olivenolie og 1 hvidløgsfed. Drys brødet over salaten.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rør kødet sammen med salt og tilsæt revet eller finthakket løg og hvidløg.
  2. Udblød brødet i mælk eller yoghurt og ælt det sammen med kødet. Krydr med oregano, peber og evt. salt.
  3. Form farsen til små frikadeller og steg dem på en pande med smør og olie ca. 10 min. i alt.
  4. Man kan også brune dem på panden og stege dem færdige i ovnen ca. 8 min. ved 200 grader.
Tips!
Man kan også krydre farsen yderligere med lidt stødt spidskommen og/eller stødt koriander. Steg gerne frikadellerne i forvejen og varm dem i ovnen ca. 8 min. ved 180 grader. Lammefrikadeller er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene og kog dem 8 min. i letsaltet vand. Sluk for varmen og lad dem trække møre under låg – ca. 8 min.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem med koldt vand og lad dem afkøle (gamle kartofler vaskes, koges og pilles).
  3. Skær den nederste træede ende af de grønne asparges og skær dem i snitter.
  4. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand 1-2 min. Dyp dem i koldt vand og lad dem afkøle.
  5. Rens radiserne og snit dem fint.
  6. Pisk mayonnaise eller kvark sammen med cremefraiche og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  7. Tilsæt 3 spsk finthakket persille og 1 spsk finthakket mynte.
  8. Skær kartoflerne i både, skiver eller tern og vend dem i dressingen sammen med asparges og radiser – tag evt. lidt fra til pynt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Hak de to slags mel sammen med smør til en grynet masse.
  2. Tilsæt kommen, sirup og salt.
  3. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og mælk. Pak den ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud og prik den med en gaffel.
  5. Skær den i firkanter eller udstik den til runde kiks.
  6. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 min.
  7. Lad dem afkøle på en rist og opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri