Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Børnenes favoritter: Miniburger, tomatsuppe, pizza & hjemmebagte OREOS

Hyg om familien med lækre og børnevenlige retter, som børn og børnebørn selv kan være med til at lave. Her får du 5 opskrifter på nye og gamle favoritter, som helt sikkert vil falde i de yngstes smag:

Mini-cheeseburgere

Tomatsuppe med pasta

Landgangspizza

Råkost med æbler og rosiner

Hjemmelavede OREOS

Annonce

Lækre burgere med ost i miniformat. Burgerbollerne er hjemmebagte og vi bager en stor portion, så der er lidt til fryseren også. Opskriften er til 20 boller. Brug de 10 til minicheeseburgere. Frys de overskydende boller ned til senere.
Mini-cheeseburgere
20 boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 12 min.
Bollerne er fryseegnede
Ingredienser:
15 g gær
1½ tsk sukker
1 tsk salt
1 æg
ca. 225 g hvedemel
Bøffer: (10 stk.)
350-400 g hakket oksekød
Tilbehør:
ketchup, syltet agurk, løg,
agurk, salatblade,tomat
Sådan gør du:
  1. Hæld smør i en skål og tilsæt kærnemælk/ mælk. Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg (tag evt. lidt fra til pensling). Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 stykker. Form dem til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem flade med en våd hånd og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 200 grader (varmluft). Pensl bollerne med vand eller æg og drys med sesamfrø. Bag dem 10-12 min. og lad dem afkøle på en rist.
  3. Ælt kødet sammen med salt og peber og form farsen til 10 små, flade bøffer. Brun dem på en varm pande med olie/ smør i ½-1 min. på hver side. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg en kvart skive ost på hver bøf og steg dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet (1-2 min.).
  4. Anret i flækkede boller med ketchup, salatblade, syltet agurk i skiver og grønsager efter smag.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

SupperVegetarisk
Nem og hurtig tomatsuppe, som helt sikker vil gøre lykke hos de mindste. Skru op og ned for smag og styrke med sukker eller måske en lille smule chili, hvis I kan lide stærk mad.
Tomatsuppe med pasta
4-6 personer
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk basilikum
6 dl vand
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
  1. Steg løg og hvidløg blanke i olie og tilsæt tomater, tomatpuré, basilikum og vand. Krydr med salt og peber og kog suppen igennem i 15-20 min.
  2. Tilsæt fløde og blend evt. suppen jævn. Kog små pastastykker møre i suppen efter pakkens anvisning.
  3. Smag til med sukker, salt og peber og servér med brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekager
Skøn hjemmelavet pizza - lad ungerne selv fordele deres yndlingsfyld på toppen, og bag de lækreste pizzaer. Er du i tidsnød, kan du bruge flutes, som du flækker på langs og putter fyld på.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt de to slags mel og kom salt i. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning 1 times tid. Skær det ønskede fyld ud i passende stykker. Tænd oven på 250 grader.
  2. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til aflange bunde. Læg dem på bageplader med bagepapir og smør pizzasovs på, så der holdes en kant fri. Lad børnene selv fordele deres yndlingsfyld på pizzaerne.
  3. Fordél mozzarella i strimler eller revet ost over og bag pizzaerne i ca. 15 min.
  4. Den nemme:
    Flæk flutes på langs og smør tomatsovs over. Fordél det ønskede fyld og ost og bag i ovnen, til osten er smeltet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørVegetarisk
Lækker dansk udgave af den amerikanske coleslaw - brug de som tilbehør til alverdens retter eller som let fyld i pitabrød og wraps.
Sådan gør du:
  1. Rør mayonnaise sammen med fromage frais, balsamico, sukker, salt og peber.
  2. Vend hvidkål, gulerødder, æble og rosiner i dressingen og drys med peanuts.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Bagværk
Du kan sagtens selv bage de populære amerikanske OREO-kiks - Oreos er amerikanske chokoladesmåkager med cremefyld.
Hjemmelavede OREOS
30-35 stk.
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Chokoladekager:
175 g hvedemel
3 spsk kakao
175 g sukker
¼ tsk salt
1 æg
Fyld:
250 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt mel sammen med kakao og bagepulver og tilsæt sukker og salt. Hak det kolde smør i (det gøres nemt i en foodprocessor) og saml hurtigt dejen med ægget. Pak dejen ind og lad den hvile 1 times tid i køleskabet.
  2. Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse og udstik den til 60-70 runde kager (4-5 cm i diameter) (eller tril dejen til kugler og tryk dem let flade). Prik dem med en gaffel og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir. Bag kagerne 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist.
  3. Fyld:
    Sigt flormelis og vaniljesukker og pisk det sammen med smør og cremefraiche eller fløde. Pisk cremen luftig med en håndmikser i ca. 3 min. og fyld den i en sprøjtepose.
  4. Læg halvdelen af kagerne med den flade side opad og sprøjt en top creme på hver. Læg de andre kager ovenpå og tryk dem let sammen, så cremen fordeler sig ud til kanten.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri