Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter

Lad maden blomstre med de mange smukke og spiselige blomster, der findes i haven og naturen. Spis kun økologiske blomster og undgå dem, der vokser ved en trafikeret vej eller er købt i en blomsterbutik. Her får du opskrifterne på:

 

• Pizza bianco med parmaskinke og pallerkensmækkere

• Blomsterscones

• Blomstersmør

• Agurkesalat med hjulkrone

• Risotto med ærter og tagetes

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

 

Spiselige blomster

Bellis eller tusindfryd har de fleste i deres græsplæne, og både blomster og blade er spiselige. Brug dem i salater, som topping på pizza eller i agurkesalat med eddike og sukker.

 

Morgenfrue har en let krydret smag. Brug kronblade og unge grønne blade som drys i salater, rørt i smør eller flødeost, i risotto og kartoffelsuppe.


Hjulkrone dufter og smager lidt agurkeagtigt. Brug blomsterne til pynt på salater og kager. Frys isterninger med hjulkroneblomster og brug til drinks, saft, lemonade og iste.


Hybenroser dufter skønt og smager godt i brød og kager.


Tagetes kan bruges som grønt drys eller i f.eks. pasta og risotto og salater med rødbede eller gulerødder. Både blade og blomster kan bruges.

 

Tallerkensmækker smager lidt af karse. Brug den som fyld i sandwich rørt med flødeost, i salater, som pynt på kolde supper, rørt med smør til fisk og smørrebrød. De grønne blomsterfrø kan syltes og bruges som erstatning for kapers.

 

 

Annonce

SE OGSÅ: Skønne sommer-snacks

 

SE OGSÅ: Kylling med smag af sommer

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Pizza bianco med parmaskinke og tallerkensmækkere
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 12 min.
Pizzadej:
15 g gær
2½ dl vand
1 tsk. havsalt
1 knsp. sukker
Fyld:
1 spsk. olivenolie
evt. 1 fed hvidløg
Topping:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel. Tilsæt pizzamel lidt ad gangen, og ælt dejen blank og elastisk. Dæk dejskålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted i ca. 1 time.
  2. Slå pizzadejen ned, og del den i 2-4 portioner. Form dem til kugler, og vend dem i mel. Lad dem hvile på køkkenbordet i 15 min.
  3. Sæt 2 bageplader i ovnen, og tænd på 250 grader varmluft eller mere, hvis den kan. Drys mel på bordet, rul dejkuglerne ud til flade cirkler, og læg dem på bagepapir.
  4. Fyld:
    Rør ricottaost sammen med olie, evt. hvidløg, salt og peber, og smør den på dejen, uden at smøre helt ud til kanten. Fordél tynde skiver mozzarella og friskrevet parmesanost på pizzaerne, og flyt dem ind på de varme bageplader. Bag dem i 10-12 min.
  5. Fordél parmaskinke i skiver og tallerkensmækkere på de friskbagte pizzaer, og servér straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Blomsterscones
(8-10 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min.
Fryseegnede
Ingredienser:
75 g sukker
150 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
100 g smør
1 æg
Sådan gør du:
  1. Hak kronblade sammen med sukker i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de 2 slags mel, bagepulver og salt, og kør, til det er blandet.
  3. Skær koldt smør i små stykker, og kør dem sammen med melet.
  4. Tilsæt æg og fløde, og saml hurtigt dejen.
  5. Klap dejen ud til en tyk plade, del den i 8-10 trekanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt fløde, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist, til de er lune. Servér med blomstersmør, eller pynt med glasur og kronblade.
  6. Rosenglasur:
    Hak kronbladene af 2 hybenroser eller små roser sammen med 1 dl flormelis i en minihakker/ foodprocessor. Kom det over i en skål, og rør ½-1 spsk. kogende vand i.
Tips!
Duft til og smag på roserne, inden du bruger dem. Nogle roser smager ikke af noget, og så bliver det lidt kedeligt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Hak blomsternes kronblade, og riv citronskallen fint. Rør det sammen med blødt smør, dæk skålen, og lad det stå i et par timer ved stuetemperatur.
  2. Sæt smørret koldt indtil brug.
Tips!
Servér frisklavet blomstersmør til scones, friskbagt brød eller ristede krydderboller. Du kan også bruge det som ”sovs” til et stykke stegt fisk eller kylling.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Agurkesalat med hjulkrone
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ingredienser:
1 bundt dild
1 håndfuld hjulkroneblomster
Sådan gør du:
  1. Rør syrnet fløde sammen med lidt fintrevet citronskal, og smag til med 1-2 spsk. citronsaft, salt og peber. Tilsæt 1-2 spsk. fintsnittet dild.
  2. Vask agurken, og halvér den på langs. Skrab evt. kernerne ud med en teske, og skær agurken i tynde skiver på skrå. Vend dem i dressingen, og pynt med hjulkroneblomster og evt. mere dild.
Tips!
Servér som tilbehør til stegt fisk, kylling, en kotelet eller lammekød.

OBS:
Forskning har vist, at bladene på hjulkronen kan være sygdomsfremkaldende. Så spis kun blomsten.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Risotto med ærter og tagetes
(2 personer)
Arbejdstid: 35 min.
Ingredienser:
ca. ½ l bouillon
1 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Giv bouillonen et opkog, og hold den varm.
  2. Sautér risene blanke i en gryde med olie, og tilsæt finthakket hvidløg. Tilsæt ½ dl bouillon, rør rundt, og skru ned for varmen. Lad risene simre møre i ca. 20 min., og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
  3. Bælg ærterne, og pluk kronbladene af blomsterne.
  4. Vend ærter og kronblade i den færdige risotto, og tilsæt friskrevet parmesan. Smag til med salt og peber, og nyd risottoen som grøn ret eller som tilbehør til både fisk, fugl, kød og grøntsagsretter.
Tips!
Sautér evt. lidt finthakket løg i olien, inden risene vendes i. Erstat evt. den første halve dl bouillon med hvidvin.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri