Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne retter med karry

Karry er den eksotiske krydderiblanding, som bruges i helt traditionelle, danske retter som boller i karry, kalvekød i karry, suppe, sovs og meget, meget mere.

 

Om karry er mild eller stærk afhænger af blandingen, for karry er sammensat af op til 20 forskellige krydderier. En almindelig blanding kan bestå af kardemomme, kanel, nellike, koriander, spidskommen, ingefær, muskat, peber og gurkemeje, men en stærkere blanding er tilsat cayennepeber og chili. Lav evt. din egen blanding, som stødes eller pureres i morter eller blender.

 

Her byder vi på:

Boller i karry

Kalvekød i karry

Karrysuppe med kylling

Kalvekød i grønt med karrysovs

Wokret med svinekød og karry

Kyllingesalat med karry

 

Annonce

► PRØV OGSÅ: Kylling i karry på fitliving.dk

► PRØV OGSÅ: Rodfrugtsuppe med karry & kokos på fitliving.dk

Sådan gør du:
  1. Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon.
  2. Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
  3. Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger.
  4. Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i.
  5. Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
  6. Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe.
  7. Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til.
  8. Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.
Tips!
Karrysuppe med kylling er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

En klassisk og velsmagende ret.
Kødboller i karry
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, fars: ½ time
Kogetid, boller: 8-10 min.
1 tsk salt
1 æg
3 spsk mel
Sovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
Sådan gør du:
  1. Rør salt i kødet, til det er sejt.
  2. Rør de øvrige ingredienser i.
  3. Lad farsen hvile en halv time.
  4. Bring letsaltet vand i kog.
  5. Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i 8-10 min.
  6. Svits løg klart i smørret og svits karry med. Tilsæt æble.
  7. Rør melet i og spæd med væden.
  8. Kog kort og smag til. Servér bollerne i karrysovsen og byd løse ris til.
Tips!
Kødboller i karry er fryse-egnede.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en gryde og hæld vand på, så det dækker.
  2. Bring i kog, skum og tilsæt løg, salt og timian.
  3. Kog i knap 1 time.
  4. Kom grønsagerne i og kog dem møre, så skulle kødet også være mørt.
  5. Tag grønsagerne op og hold dem varme.
  6. Si suppen.
  7. Smelt smørret i en gryde og svits karry i.
  8. Rør melet i og spæd med kogende suppe.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Anret det skivede kød i et halvdybt, varmt fad. Kom grønsager over og hæld karrysovsen på.
Tips!
Kalvekød i grønt med karrysovs er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Rør dressingen sammen og smag den godt til med karry, salt og peber.
  2. Vend fyldet i og læg de kogte æg (delt i både) på eller ved salaten.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Svits først kødet i fedtstoffet i en wok eller dyb pande, drys karry på og rør rundt.
  2. Kom så de øvrige ingredienser i lidt ad gangen.
  3. Hæld soya og bouillon ved og lad det snurre nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Tips!
Wokret med svinekød og karry er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri