Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mad som på en god, engelsk pub

Både i England og herhjemme er der kommet flere af de såkaldte „gastro-pubs”. Det er restauranter med engelsk kvalitetsmad og god øl. Men maden kan også laves hjemme i dit eget køkken, så her er en håndfuld opskrifter på de mest populære retter: Grønærtesupper med bacon, fish 'n' chips, beef Wellington med madeirasovs og grønt, bread- and butterpudding og til sidste en god kop irish coffee. Du finder alle opskrifterne her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg løg og kartofler i smør i en gryde.
  2. Tilsæt bouillon og kog i ca. 10 min.
  3. Tilsæt ærterne og kog i et par min.
  4. Blend suppen, kog igennem med fløde og smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Steg bacontern i olie på en slip letpande, til baconen er gylden.
  6. Hæld olien fra panden.
  7. Servér suppen rygende varm, drys med bacon og giv brød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Rør frituredejen sammen til ensartet konsistens og lad den hvile i køleskabet.
  2. Chips: Skær skrællede kartofler ud i ca. 2 x 2 x 6 cm. Kog dem i 5 min. og lad dem dryppe godt af.
  3. Hæld olie i en tykbundet gryde, så den mindst er 8 cm op ad kanten.
  4. Varm olien op til 180 grader, hvor en brødterning på 1 x 1 cm bliver lysebrun på 1 min.
  5. Steg halvdelen af chipsene i 5-6 min., til de er møre og gyldne. Steg derefter resten.
  6. Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle.
  7. Skær fisken ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
  8. Dyp dem i dejen og steg 2-3 stykker ad gangen i 2-3 min. i den varme olie. Tag dem op med en hulske.
  9. Drys med salt og servér frisklavet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Indbagt mørbrad: Brun kødet i smør og olie på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag kødet fra varmen og lad det køle lidt af.
  2. Svampefyld: Kom rensede svampe og skalotteløg i en foodprocessor og kør det helt fint.
  3. Steg blandingen på en tør pande, til væsken er fordampet. Krydr med salt og peber og rør sammen med kartoffelmel eller majsstivelse.
  4. Læg et stykke madfilm på bordet og fordél svampefyldet i et 1 cm tykt lag. Læg mørbraden på og rul sammen.
  5. Rul butterdejen ud til ét stykke. Hvis man bruger små plader, skal de overlappe hinanden lidt og kan pensles med lidt æggehvide, der fungerer som lim. Pensl dejen med æggehvide to gange.
  6. Tril kødet ud af filmen og læg det på midten af dejen. Pak sammen til en pakke. Pensl overfladen med æggehvide.
  7. Læg på bagepapir og sæt i en 225 grader varm ovn. Bag i ca. 30 min. Kødet skal være 55 grader (mål evt. med stegetermometer).
  8. Smørdampede grønsager: kog grønsagerne møre, lad dem dryppe af og tilsæt smør.
  9. Skær skiver af den indbagte mørbrad og servér med grønsager, kartofler og brun sovs smagt til med madiera.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Læg rosiner i blød i øllet – gerne natten over.
  2. Smør brødskiverne med smør.
  3. Læg dem lagvist med rosinerne i et ovnfast fad. Læg et lag brød øverst.
  4. Kog fløde og mælk med sukker og hæld i de sammenpiskede æggeblommer uder kraftig piskning.
  5. Hæld blandingen over brødet i fadet.
  6. Dæk fadet til med sølvpapir og bag ved 150 grader i ca. 30min.
  7. Fjern sølvpapiret og drys med brun farin.
  8. Bag videre i ca. 10 min., til farinen er smeltet.
  9. Servér desserten lun.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smag kaffen til med farin og whisky.
  2. Kom straks flødeskum på toppen af glasset, så whiskyen ikke fordamper og servér.
Tips!
Irsk whisky er mild og ikke røget som skotsk whisky.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge