Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Madtærter med forårsfyld

4 skønne tærter med alle de gode råvarer, der er i sæson netop nu:

 

• Tærte med grønne asparges og rygeost

• Tærte med rejer og radiser

• Portionstærter med forårsløg og svampe

• Galette med kylling, spidskål og krydderurter

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme ♥

 

SE OGSÅ: Forårsmad på lavbudget

SE OGSÅ: Forårsbrunch

Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Her er rygeost blendet med æg og fløde, og de grønne asparges er ristet i olivenolie, inden de lægges i cremen.
Tærte med grønne asparges og rygeost
(1 tærte, 8 stykker)
Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 50 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 spsk. olivenolie
3 æg
200 g rygeost
¾ dl fløde
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet form (ca. 22x22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Fyld:
    Skyl asparges i koldt vand, og skær de grove ender af. Dup dem tørre i køkkenrulle, og rist dem på en varm pande med olie i 1-2 min. Krydr med salt og peber, og læg dem til afkøling på en tallerken.
  4. Blend æg, rygeost og fløde sammen, og krydr med salt og peber.
  5. Bag tærten blindt (se boks) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  6. Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld ostecremen i. Læg asparges i cremen, drys med mandel- eller nøddeflager, og sæt tærten i ovnen i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Tærter, pizza og madpandekager
Der bruges både radiser og radiseblade til denne tærte. Servér den friskbagt og varm eller lun, og læg først rejerne på ved servering.
Tærte med rejer og radiser
(1 tærte/8 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
2 æg
2 dl fløde
1 tsk. karry
Topping:
1 spsk. olivenolie
1 bundt purløg
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang form (11x35 cm) eller en rund (22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl radisebladene, og hak dem groft.
  4. Pisk æg godt sammen med fløde, og smag til med karry, salt og peber. Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) og hakkede radiseblade.
  5. Bag tærten blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  6. Hæld karry/radisecremen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.
  7. Topping:
    Vend de afdryppede rejer sammen med olie, citrussaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt fintklippet purløg og de sidste snittede radiser. Læg rejerne på den færdigbagte tærte og servér straks.
Tips!
Hvis dine radiseblade er for slatne, kan du erstatte dem med ca. 75 g frisk spinat, rucolasalat eller små skvalderkålsblade.

At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du ofte bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, der kan bruges igen og igen. De fås bl.a. i Magasin til ca. 130 kr.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Tærter, pizza og madpandekager
Disse portionstærter smager dejligt både varme og afkølede, så de er oplagt til skovturen eller madpakken.
Portionstærter med forårsløg og svampe
(6-8 stk.)
Arbejdstid: 50 min.
Stege-/bagetid: 45 min.
Fryseegnede
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
15 g smør
1 fed hvidløg
evt. 50 g parmesanost
Creme:
2 æg
2 dl fløde
1 knsp. paprika
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så den passer til dine forme (10-12 cm i diameter). Læg dejen i formene, og tryk den godt ind i kanterne. Skær overskydende dej fra, og prik bundene med en gaffel. Sæt dem i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  4. Brun svampene på en pande med smør, og krydr med knust hvidløg, timian, salt og peber. Tag panden af varmen.
  5. Creme:
    Blend æggene med fløde og persilleblade, og smag til med paprika, salt og peber.
  6. Bag tærterne blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  7. Vend forårsløg sammen med svampe, og fordél blandingen i tærtebundene. Hæld cremen ved, drys evt. med friskrevet parmesanost, og bag tærterne i ca. 25 min.
Tips!
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du ofte bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, der kan bruges igen og igen. De fås bl.a. i Magasin til ca. 130 kr.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv

Tærter, pizza og madpandekager
Galette er en tærte bagt uden form, og den er ganske nem at lave. Der er både kylling, kartofler og kål i tærterne, så du kan sagtens servere dem som hovedret. Beregn en halv tærte pr. person.
Galette med kylling, spidskål og krydderurter
(2 tærter, 4-8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stege-/bagetid: 1 time
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 fed hvidløg
1+1 spsk. olivenolie
2-3 tsk. dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til cirkler på ca. 24 cm i diameter. Læg dem på bagepapir, og sæt dem i køleskabet
  3. Fyld:
    Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber.
  4. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i små stykker. Skær stokken ud af kålen, og snit den fint.
  5. Brun kyllingekødet i en dyb pande med olie i 3-4 min. Tag kødet op, tilsæt mere olie, og steg løgene i yderligere 1 min. Tilsæt kartofler, vend rundt, og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem, til væsken næsten er kogt ind, og tilsæt kålen. Vend rundt, til kålen falder lidt sammen, og tilsæt fløde. Kog igennem i et par min., og tag panden af varmen. Smag til med sennep, friskhakkede krydderurter, salt og peber.
  6. Læg de 2 dejcirkler på en bageplade med bagepapir og fordél fyldet på dem, men lad en kant på 2-3 cm stå fri. Fold/kram dejkanten op omkring fyldet, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri