Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Meget mad for pengene

Smagen er stor og udgiften lille til disse lækre simreretter, der alle skal koge 1-3 timer. Retterne er nemme af lave i store portioner, så der kan fyldes i fryseren til travle dage. Du får opskrifterne på rullet kalvebryst med krydderurter og nødder, langtidsstegt oksebov med rosmarinkartofler, nakkekam med sennep og kørvel og kalvehjerteragout med timian og citron.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rist nødderne 2-3 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
  2. Sautér løgene bløde i olie i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og hæld det over i en skål til afkøling.
  4. Skyl persille, estragon og oregano. Hak nødderne groft og bland dem med løg/ hvidløg og krydderurter.
  5. Gnid kødet med salt og peber og fordél fyldet på indersiden.
  6. Rul brystet sammen og snør det stramt med kødsnor.
  7. Brun kødet i en stegegryde med smør og tag det op. Brun rodfrugterne i gryden.
  8. Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen ved og lad retten simre under låg i ca. 1½ time.
  9. Tag kødet op og blend sovs og urter jævnt. Smag til med salt og peber.
  10. Træk kødsnoren af kødet og skær det i skiver. Servér med sovs og det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland marinade-ingredienserne sammen og læg kødet i marinaden (f.eks. i en frysepose) og læg den i køleskabet i 12-24 timer.
  2. Tag kødet op af marinaden og brun det i en stegegryde med smør og/ eller olie.
  3. Tag kødet op og steg løgene 5 min. Tilsæt hvidløg og grønsager og steg 5 min. under omrøring.
  4. Læg kødet tilbage i gryden og si marinaden over. Tilsæt bouillon og sæt gryden i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer.
  5. Vask kartoflerne og vend dem sammen med appelsinskal, olivenolie, rosmarin, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  6. Tag kød og urter op og hold dem varme. Jævn sovsen, smag til med salt og peber og si den over i en varm sovsekande.
  7. Skær kødet i skiver og anret med urter og kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
  2. Brun det i en stegegryde med smør. Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring i 5 min.
  3. Tilsæt sennepspulver og hæld bouillon ved. Giv det et opkog og fjern skum. Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 1 time).
  4. Skum sovsen og smag til med sennep, salt og peber.
  5. Tilsæt evt. fløde og kørvel og servér med smørristede gulerødder og kogte kartofler eller mos.
Tips!
Frisk kørvel skal ikke koge i retten – så forsvinder den gode smag.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
  2. Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
  3. Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
  4. Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
  5. Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
  7. Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
  8. Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge