Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Middagslækkerier med Vægtkonsulenterne

Find inspiration til lækker og kalorielet aftensmad med opskrifter fra De Danske Vægtkonsulenter, hvad enten du har lyst til lækker thai-suppe, fyldt mørbrad eller porre vinaigrette. Mums siger vi bare.

 

Læs også artiklen '5 sunde ting, du burde spise hver dag' på www.altfordamerne.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog nudlerne.
  2. Hvidløg, ingefær, citrongræs og chili hakkes fint og svitses i olie.
  3. Hønsebouillon, limesaft og basilikum tilsættes. Suppen koger under låg i ca 10 minutter. Smages til med salt og soya.
  4. Tilsæt fintsnittede forårsløg og sugarsnaps og kog i 2 minutter.
  5. Kog æggene ’smilende’. Læg nudlerne i en dyb tallerken og kom suppen over. Læg æg i suppen og server straks.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Småretter og tilbehørFiskKalorielet
Skærising kan være en ret tynd fileteret fisk, som derfor egner sig godt til indpakning.
Skærising bagt i papir
175 g tomater
100 g squash
’Hvidløgssmør’:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tomater, squash og forårsløg skæres i skiver og lægges på et stykke bagepapir.
  2. Læg en kvist frisk timian over grønsagerne og drys med salt og peber.
  3. Skærisingfileterne krydres ligeledes med salt og peber, foldes sammen og lægges ovenpå grønsagerne.
  4. Dryp med lidt citronsaft.
  5. Fold pakken sammen om det hele og læg den i et fad.
  6. Bages herefter i en varm ovn ved 200° i ca 20-30 minutter. Plantemargarinen røres sammen med presset hvidløg.
  7. Server den varme pakke direkte ved bordet med citronbåde. Lad ’hvidløgssmørret’ smelte henover fisk og grønsager.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek og Mikkel Adsbøl/Opskrift: Inge Kauffeldt (Vægtkonsulenterne)
Sådan gør du:
  1. Varm olien op på en pande.
  2. Krydr fisken med salt og peber og vend den i mel. Steg torsken på begge sider i ca 2-3 minutter, til den er færdigstegt. Hold fisken varm.
  3. Bouillonpulveret opløses i lidt vand og varmes op i en gryde. Heri sauteres peberfrugter og tomater sammen med chili i et par minutter.
  4. Til sidst vendes skivet banan i grønsagerne, og der krydres med sød paprika, salt og peber.
  5. Ved serveringen anrettes grønsagerne i bunden af en tallerken, og torsken lægges ovenpå.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek og Mikkel Adsbøl Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Snit skalotteløget meget fint. Bland med kapers, krydderurter, eddike og olie.
  2. Dressingen smages til med salt og peber. Hård-kogte æg hakkes og vendes i dressingen.
  3. Porrerne dampes i lidt kogende, letsaltet vand i tre til fire minutter.
  4. Vandet hældes fra, og porrerne lægges på en tallerken. Dressing og æg hældes over porrerne.
  5. Retten serveres lun eller kold med flute til.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
Sådan gør du:
  1. Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et stykke af, som vejer ca 170 gram.
  2. Pres et hul igennem kødet med skaftet af en træ grydeske. Kom soltørrede tomater, brød, persille og peber i en minihakker og hak det hele godt.
  3. Stop fyldet ind i mørbraden og læg den i et lille ovnfast fad.
  4. Smør oversiden med sennep, hæld bouillon i fadet og bag mørbraden i ovnen ved 200° i ca en halv time, til kødet er gennemstegt.
  5. Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinen i skiver.
  6. Snit fennikel i tynde strimler. Vend appelsin, fennikel og rucolasalat sammen i en skål.Fordel citronolie over og krydr med salt og peber.
  7. Skær mørbraden i skiver og server dem med salaten.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek og Mikkel Adsbøl Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri