Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Moderne sylterier

Disse hjemmelavede delikatesser smager bare bedre end de færdigkøbte, og man kan sætte sit helt eget præg på sylterierne. Et lille glas hjemmesyltet er også den perfekte gaveidé. Med de nye sylteprodukter, der findes på markedet, er det ekstra nemt at sylte.

 

SE OGSÅ: Forkæl dine marmeladeglas med søde hjemmelavede broderier på hendesverden.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rib og skyl bærrene og kom dem i en gryde med kanel og vand.
  2. Giv dem et opkog og lad dem simre ved svag varme under omrøring i 5 min.
  3. Rør syltesukker i og kog syltetøjet under omrøring i 3-5 min.
  4. Tag gryden af varmen og lad syltetøjet stå 10-15 min.
  5. Hæld syltetøjet på rengjorte, skoldede glas, fordel kanelstykkerne i glassene og sæt låg på.
  6. Opbevar syltetøjet mørkt og køligt.
  7. Syltetøjet er lækkert til brød, pandekager og isdesserter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kom de rensede hindbær i et sylteglas sammen med en gren skyllet timian, lidt fintstrimlet citronskal og de hele peberkorn.
  2. Hæld vineddiken på, luk glasset til og stil det ved stuetemperatur i ca. 2 uger.
  3. Vend glasset af og til. Si eddiken over i en gryde og tilsæt sukker. Giv det et opkog og lad eddiken simre ca. 10 min.
  4. Hæld på rengjorte, skoldede flasker og luk dem til med det samme.
  5. Brug eddiken til salatdressing og også som smagsgiver i sovse og varme retter.
Tips!
Kom evt. et par friske bær i hver flaske til pynt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vask squashene, halver dem og skrab kernerne ud. Hak squashene groft sammen med renset peberfrugt og pillet løg – evt. i en foodprocessor.
  2. Kog vand og salt igennem, tilsæt grønsagerne og giv dem et opkog. Hæld dem på et dørslag.
  3. Rør eddike og mel sammen og giv det et opkog. Tilsæt sukker og krydderier og kog det igennem 10 min.
  4. Vend de afdryppede grønsager i lagen og kog under omrøring et par min.
  5. Hæld den færdige pickles på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
  6. Opbevar dem mørkt og køligt.
  7. Server som tilbehør til smørrebrød og varme retter.
  8. Rør evt. lige dele pickles og mayonnaise, cremefraiche eller kvark sammen til en lækker remoulade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog de rensede stikkelsbær, de skyllede hyldeblomster og vand under låg i ca. 15 minutter og si saften.
  2. Lad saften dryppe gennem et kaffefilter over i et målebæger. Beregn samme mængde gelésukker, som der er saft.
  3. Bland saft og gelésukker i en gryde og lad det koge 1 min. under omrøring.
  4. Fjern evt. skum og hæld geléen i små nyskoldede glas.
  5. Lad dem stivne under et rent viskestykke og læg låg på, når de er helt afkølede.
  6. Server geléen som tilbehør til stegt lyst kød eller hvid fisk.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vask rødbederne og kog dem i letsaltet vand ca. 25 min. Hæld vandet fra rødbederne og læg dem i iskoldt vand.
  2. Smut skrællen af dem og fordel dem i rengjorte, skoldede glas.
  3. Giv æbleeddike, balsamico, sukker, salt, og krydderier et opkog og hæld det over rødbederne.
  4. Luk glassene til og opbevar dem et mørkt og køligt sted.
  5. Server rødbederne som tilbehør eller brug dem i salater.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve eller kvarte og kom dem i en gryde sammen med 1-2 tsk fintrevet citronskal og vand. Giv bærrene et opkog og kog dem 5 min. under låg.
  2. Tilsæt syltesukkeret og ca. 1 spsk fintrevet ingefær og bland det godt.
  3. Bring jordbærrene i kog igen og lad dem koge kraftigt i 5 min. Tag gryden af varmen, fjern skummet og lad marmeladen stå i gryden i 15 min.
  4. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
  5. Opbevar mørkt og køligt. Brug marmeladen på brød, til pandekager og is eller som fyld i en lagkage.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri