Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forkæl din mor med lækker morgenmad på Mors dag

Server en skøn morgenmad med friskpresset juice, hjemmebagte boller og lækker marmelade for din mor på mors dag, eller hvilken sommhelst anden dag, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra for hende! Dæk op med friske blomster – gerne på altanen eller terrassen ♥

Pssst - du kunne jo overveje, at servere morgenmaden på den fineste hjemmelavede morgenbakke - se hvordan du selv laver den på hendesverden.dk

Annonce

Søde sager og drikke
Der er intet som et glas nypresset juice til at kickstarte dagen med!
Sådan gør du:
  1. Læg frugterne i køleskab dagen før.
  2. Halver frugterne og pres saften. Fordel i to glas.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Lav dejen inden sengetid og sæt den i køleskabet. Næste morgen kan man liste ud i køkkenet (uden at vække mor) og bage bollerne.
Morgenboller
8 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
15 g gær
1 tsk salt
1 spsk sirup
ca. 400 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i koldt vand og rør fuldkornshvedemel i. Tilsæt salt og sirup og de to slags mel – hold evt. lidt tilbage. Ælt dejen igennem – den skal være blød og lidt klistret. Dæk dejfadet med et låg eller plastfilm og sæt det i køleskabet natten over.
  2. Næste morgen: sæt en bradepande i bunden af ovnen og tænd på 225 grader. Tag dejen ud af køleskabet. Tag ned i dejen med en stor ske/træske og skrab den ud med en dejskraber over på en bageplade med bagepapir – som ujævne boller. Placer dem med god afstand.
  3. Sæt pladen i ovnen og kast en kop vand ned i den varme bradepande. Luk straks og bag bollerne ca. 15 min. Tag dem ud og læg dem på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Lad jordbærrene tø en smule og skær dem i halve eller kvarter. Kom dem i en gryde med citronsaft og giv dem et opkog under låg.
  2. Rør syltesukker i og kog marmeladen 3 min. Tilsæt hindbær og kog yderligere ca. 3 min.
  3. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem tæt. Opbevar et mørkt og køligt sted.
Tips!
Kog evt. ½ stang vanilje eller 2 tsk fintrevet ingefær sammen med frugten.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri