Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mortens aften menu: And a la Price

Skal der andesteg på bordet Mortens aften, er John Prices berømte kogte og stegte and et godt bud. Her har vi sammensat en fin menu til Mortens aften med 'And a la Price (senior)' som hovedret.

 

SE OGSÅ: Nem & lækker Mortens aften menu på ALTfordamerne.dk


Til forret serverer vi skønne klassiske tarteletter med rejer og til dessert en skøn fløderand med frugt.

 

LÆS MERE: Lækker orientalsk and til Mortens aften på BoligLiv.dk


Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Derfor holder Mortens aften 

 

Mortens aften menu:

Tarteletter med rejer

And a la Price

Fløderand

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Optø butterdejen, så pladerne kan skilles ad. Udstik runde plader (8 cm i diam.) med et glas i halvdelen af butterdejen.
  2. Brug et lidt mindre glas og udstik hver cirkel, så der dannes en ½ cm tyk ring.
  3. De inderste skiver bruges som låg.
  4. Af resten af butterdejspladerne
  5. udstikkes nye plader (8 cm i diam.)
  6. Pensl dem i kanten med koldt vand og læg en butterdejsring på hver.
  7. Prik bunden med en gaffel.
  8. Pensl øverste kant med æg. Bag tarteletter og låg ved 225 grader i ca. 10 min.
  9. Fyld:
  10. Rør cremefraiche og fløde sammen og smag dressingen til med lime eller citronsaft, salt og cayennepeber.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Skal der andesteg på bordet Mortens aften, er John Prices berømte kogte og stegte and et godt bud.

„Mine damer og herrer! På utallige opfordringer fra nær og fjern får De min opskrift på and, som jeg tilbereder på min helt egen måde. Opskriften vakte tvivl og forbavselse første gang, den kom frem, men den er nu endt med at være til glæde og fornøjelse for mange“
And a la Price
(4-5 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge- og stegetid: Ca. 1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Sovs:
3 spsk smør
3 spsk mel
½ liter af suppen
evt. kulør
Safranris:
50 g smør
2 spsk olie
1 glas hvidvin
ca. 1 liter suppe
Sådan gør du:
  1. Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden – ja, den skal koges – under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse.
  2. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og til risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer 15-20 min.
  3. Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør, til blandingen gyldner let. Spæd med kogende suppe. Smag til og tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.
  4. Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen.
  5. Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.
  6. Del anden i portionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til.
Velbekomme!
Opskrifter: John Price
Foto: Thomas Hergaard

Servér den fløjlsbløde fløderand, som en lækker dessert med årstidens frugter. Her har vi valgt en 'vinterversion' med vinterens gode eksotiske frugter.
Fløderand
4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Hviletid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
1⁄2 l piskefløde
1⁄2 stang vanilje
3 spsk flormelis
6 blade husblas
Frugtsalat:
Sådan gør du:
  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand ca. 5 min. Tag dem op og lad lidt vand hænge ved. Kom dem i en lille skål og smelt dem over vandbad.
  2. Pisk fløden til let skum med kornene af vaniljen. Drys flormelis i. Rør den lunkne husblas i flødeskummet i en stråle og hæld det i en randform. Sæt den i køleskabet ca. 2 timer, til den er stivnet.
  3. Løsn i kanten med en kniv, og dyp hurtigt formen i varmt vand. Vend den ud på et fad, og anret med frugtsalat af blandet frisk frugt skåret i små stykker.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri