Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem hverdagsmad: 6 lækre retter du kan lave i en fart

Selvom aftensmaden nogle gange skal på bordet i en fart, behøver du ikke gå på kompromis med smagen. Her giver vi dig opskrifterne på risret med kylling og chili, kalvelever med appelsin, fiskeboller med tomatsovs, shepherds pie, grøn lasagne og koteletter med spinat og ost.

Annonce

Fjerkræ
Her følger en nem opskrift på risret med kylling og chili.
Risret med kylling og chili
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
3 spsk rosiner
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en sauterpande med olie.
  2. Tag kødet op og steg nu finthakket løg, hvidløg og chili.
  3. Tilsæt tern eller strimler af peberfrugter og steg et par min.
  4. Vend kød, ris og rosiner i og spæd med bouillon. Rør rundt og lad retten simre under låg ca. 12 min.
  5. Smag til med salt og peber og server.
Tips!
Erstat evt. chili med 1-2 tsk god karry.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bland mel med sennepspulver, salt og peber og vend kalveleveren deri. Steg dem på en pande med olie og smør ca. 3 min. på hver side. Tag dem af panden og hold dem varme.
  2. Sauter nu finthakket skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt fintrevet appelsinskal, saft af 1 appelsin samt bouillon. Kog sovsen igennem et par min. og tilsæt appelsinbåde.
  3. Smag til med salt og peber og hæld det over leveren og server med kartofler eller ris samt grønsager.
Tips!
Kalvelever med appelsin er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Start med sovsen:
  2. Sauter finthakket skalotteløg, hvidløg og ingefær i en gryde med olivenolie og hæld tomaterne ved. Krydr med salt og peber og lad sovsen simre 15-20 min.
  3. Sæt bouillon eller vand over at koge og skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet.
  4. Form farsen til boller med en ske og læg dem i den varme væske.
  5. Lad dem simre ca. 8 min. Tag bollerne op med en hulske og dryp dem af på køkkenrulle.
  6. Læg dem i dybe tallerkner med tomatsovs og drys med hakket persille.
  7. Server med kogte ris eller brød.
Tips!
I en snæver vending kan man bruge en færdig tomatsovs eller -suppe. Fiskeboller med tomatsovs er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

KødTærter, pizza og madpandekager
Shepherds Pie er en vaskeægte klassiker fra det irske køkken.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Steg under omrøring og tilsæt grønsager. Rør melet i og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad retten simre 15 min. og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
  3. Kog store kartoffeltern helt møre i letsaltet vand – ca. 15 min.
  4. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en stamper. Tilsæt varm mælk og smør og
  5. Smag til med salt og peber. Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.
  6. Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Shepherds Pie er fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Pasta og nudlerVegetarisk
Prøv denne vegetariske lasagne med ærter, hytteost, æg og revet ost.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Sauter finthakket løg og hvidløg bløde i olivenolie og vend ærterne i. Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring 5 min.
  3. Blend ærterne sammen med hytteost og æg og smag til med salt og peber.
  4. Læg ærtepuréen lagvist med de friske lasagneplader og revet ost i et smurt, ovnfast fad. Slut af med ærtepuré og drys med revet ost.
  5. Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. og server med brød og evt. lidt god skinke.
Tips!
Denne grønne lasagne er fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Kød
Prøv denne eksotiske variant af koteletter som er tilberedt sammen med spinat og ost.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader. Krydr koteletterne og brun dem på en varm pande med smør.
  2. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
  3. Varm spinaten efter pakkens anvisning, smag til med revet muskatnød, salt og peber og fordel den over koteletterne.
  4. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ca. 10 min. Server med det valgte tilbehør
Tips!
Koteletter med spinat og ost er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge