Annonce

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem kylling på 5 spændende måder

Kylling er nem og lækker hverdagsmad - her får du 5 lækre opskrifter, der kan pifte den sædvanlige hverdagskylling lidt op. Her byder vi på kyllingespyd med nudelsalat, kylling med sennep/citronsovs, krydret kyllingeret, pasta med kylling og citron og ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki.

Annonce

Fjerkræ
Der er intet om sommeren som grillmad. Her i form af kyllingespyd men nudelsalat.
Kyllingespyd med nudelsalat
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min.
4 spsk soja
2 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 pakke ægnudler
Sådan gør du:
  1. Rør 2 spsk soja sammen med 1 spsk limesaft, 1 fed knust hvidløg og 1/4 finthakket chili.
  2. Vend kødet i marinaden og lad det trække 15-20 min.
  3. Rør en dressing sammen af 2 spsk soja, 2 spsk limesaft, 1 fed knust hvidløg, 1/4 finthakket chili (uden frø og mellemvægge), peanutbutter og sukker.
  4. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Afkøl dem i koldt vand og hæld dem på en sigte.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler eller riv dem groft.
  6. Rens sukkerærter og forårsløg og snit dem fint.
  7. Vend nudler og grønsager i dressingen.
  8. Træk kødet på spyd, pensl evt. med lidt olie og steg dem på en varm grill ca. 10 min. – vend dem nogle gange undervejs.
Tips!
Kyllingespyd med nudelsalat er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Kylling med sennep/citronsovs er let og lækker aftensmad.
Kylling med sennep/citronsovs
2 personer
Arbejdstid: 15 min.
Stege/kogetid: 15 min.
1 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingekødet med salt og peber og brun dem på en pande med smør eller olie.
  2. Hak løg, hvidløg og gulerødder fint (brug evt. en minihakker/foodprocessor) og vend det på panden.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten simre ca. 10 min. ­– vend kødet et par gange undervejs.
  4. Smag sovsen til med salt og peber og servér retten med kartofler, ris eller pasta.
Tips!
Kylling med sennep/citronsovs er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Kylling på en helt ny og spændende måde.
Krydret kyllingeret
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stege/bagetid: 30 min.
½spsk olie
125 g hytteost
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Del inderfileterne på langs, krydr dem med salt og peber og brun dem på en pande med olie.
  2. Bland grønsager og hytteost i en skål og krydr med spidskommen, salt og peber.
  3. Fordél halvdelen af grønsagsblandingen på de 4 tortillaer. Læg kylling og resten af grønsagsblandingen ovenpå og rul tortillaerne stramt.
  4. Læg dem i et smurt, ovnfast fad og hæld tacosovs over. Sæt fadet i ovnen 20-25 min.
  5. Dryp med cremefraiche og drys med frisk koriander.
  6. Servér evt. med kogte ris.
Tips!
Krydret kyllingeret er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

FjerkræPasta og nudler
Prøv en delikat pastaret med kylling og citron.
Pasta med kylling og citron
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min.
150-200 g tørret pasta
1-2 spsk olivenolie
1-2 kviste frisk rosmarin
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Krydr kødet med salt og peber og brun det på en pande med olivenolie.
  2. Tilsæt lidt frisk rosmarin, fintrevet citronskal, honning og fløde.
  3. Kog det igennem og smag til med salt og peber. Lad det simre ca. 5 min.
  4. Vend det sammen med den friskkogte, afdryppede pasta og servér straks med brød.
Tips!
Pasta med kylling og citroner ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
En rigtig lækker ret, der både er velegnet til hverdag og til gæster. Kyllingeretten er med græsk inspiration.
Ovnstegt kylling med kartofler og tzatziki
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
½+½ spsk olivenolie
eller 1 tsk tørret oregano
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Vend kartoffelbåde med salt, friskkværnet peber og 1/2 spsk olivenolie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen ca. 35 min.
  3. Rør 1/2 spsk olivenolie med oregano, salt og peber. Vend rødløg og kød i oregano-olien og læg det i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt det i ovnen 25 min.
  4. Tzatziki: Flæk 1/2 agurk på langs og skrab kernerne ud. Snit agurken i tynde skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min.
  5. Lad agurkestykkerne dryppe af og vend dem i 21/2 dl græsk yoghurt sammen med 1 fed knust hvidløg og friskkværnet peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri