Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem mad i sommerhuset

Let sommermad, der ikke kræver det store udstyr og en kæmpe opvask, er oplagt til en aften i sommerhuset eller på terrassen:

  • Salat med nektariner og ost
  • Grillet laksehale
  • Cæsarsalat med carpaccio
  • Æggekage a la pizza
  • Eaton mess
Annonce

Småretter og tilbehør
Servér salaten som forret eller tilbehør.
Salat med nektariner og ost
(4-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dressing:
3 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Halvér nektarinerne og fjern stenene. Fordél osten i ”hullerne” og steg frugten på den varme grill (evt. i en foliebakke) i 10-15 min.
  2. Skyl og slyng salaten og vend den sammen med rødløg og dressing. Anret med de fyldte nektariner.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Grillet laksehale
(4-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk kapers
Endvidere:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær laksehalen igennem på langs af benene og kassér dem. Krydr fisken med salt og peber og drys med løg, hvidløg, fintrevet citronskal, kapers og persille.
  2. Læg de to halestykker sammen igen og bind med snor. Læg fisken i køleskabet og tag den ud ca. 20 min., før den skal grilles.
  3. Pensl lakseskindet med olie og læg den på en varm grill (kullene skal være hvidglødende). Lad den stege i 8-10 min. på hver side og vend den kun èn gang, så skindet bliver sprødt.
  4. Læg fisken over på et rent fad, klip snoren op og servér med nye kartofler og salat.
Tips!
Har du ikke en grill, kan du bage fisken i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. eller stege den på en pande i ca. 10 min. på hver side.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
En god og mættende salat.
Cæsarsalat med carpaccio
(2-4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 skiver lyst brød
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Dressing:
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Del salaten i blade og skyl dem i koldt vand. Tør dem i et rent viskestykke og læg dem i en plasticpose i køleskab indtil brug.
  2. Skær skorperne af brødet og rist det gyldent på en brødrister, en pande eller under ovngrillen. Gnid brødet med et overskåret hvidløgsfed og pensl det med olie. Skær brødet i grove tern.
  3. Pisk eller blend ægget sammen med citronsaft, parmesan og olie og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
  4. Vend salatbladene sammen med dressingen og anret på tallerkner. Fordél det stegte brød på salaten sammen med carpaccio.
Tips!
Carpaccio kan erstattes af f.eks. grillet laks, kylling, rejer eller krabbe.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Servér som hovedret til 2 personer eller som forret eller tilbehør til 4-6 personer.
Æggekage a la pizza
(2-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
6 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggene godt sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Krydr med salt og peber og hæld massen i en smurt form (evt. foret med bagepapir).
  2. Sæt den i ovnen i ca. 30 min. – efter tykkelse. Pynt med basilikum og/ eller oregano og servér med salat og brød.
Tips!
Udvid evt. fyldet med tern af kogte kartofler.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Lynhurtig dessert med friske bær og marengs.
Eton mess
(4-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Rens bærrene. Mos/hak halvdelen af bærrene groft. Hvis du bruger jordbær, så skær resten af bærrene i mundrette stykker.
  2. Knæk marengsene i små stykker.
  3. Pisk fløden til blødt skum og vend det hele sammen med let hånd.
  4. Fordél i portionsglas eller anret i en glasskål og stil desserten koldt indtil servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri