Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem mad til en hyggeaften

Når man skal have en rigtig hyggeaften, må aftensmaden godt kunne tilberedes i en fart. Og hurtig mad kan sagtens være lækker. Her får du fem lækre opskrifter:

  • Grønærtedip
  • Grillspyd med spidskålssalat
  • Pasta med tun og kapers
  • Gratineret kyllingebryst med pesto
  • Græsk burger
Annonce

Småretter og tilbehør
Servér den smukke dip til rå grønsager, chips eller brød. Prøv f.eks. at pensle rugbrødsskiver med lidt olivenolie, skær dem i stave og rist dem sprøde ved 200 grader i 6-8 min.
Grønærtedip
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 4 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Giv de pillede hvidløgsfed et opkog, hæld dem på en sigte og gentag med rent koldt vand 3-4 gange.
  2. Kog 1 liter vand med 1 tsk salt. Hæld de frosne ærter i gryden og giv dem et opkog. Hæld dem straks i en sigte.
  3. Hæld ærter og hvidløg i en foodprocessor og kør til mos. Tilsæt parmesan, olie og mynte og kør til passende konsistens.
  4. Smag til med citronsaft, salt og peber. Justér konsistensen med yoghurt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

FjerkræKød
Grillspyd med spidskålssalat
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 12 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Marinade:
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Salat:
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Skær alt kød i store tern og vend dem i marinaden. Lad dem stå og trække ved stuetemperatur i 20 min. eller i køleskabet i 2-6 timer.
  2. Del kålen i kvarter og skær stokken ud. Skær den i tynde strimler og vend dem med citronsaft, olie, salt og peber. Vend tomater og krydderurter i.
  3. Træk kød og squash på spyd og steg dem på en varm grill, grillpande eller under grillen i ovnen i ca. 6 min. på hver side.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Pasta med tun og kapers
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1+1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Skyl kapersene fri for salt og tør dem i køkkenrulle. Rist dem sprøde på en pande med olie i ca. 5 min. og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  2. Bryd tunfisken i lidt mindre stykker i en skål og tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal og 1 spsk citronsaft, salt og peber.
  3. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Kog pastaen efter pakkens anvisning og vend bønnerne i pastagryden de sidste 5 min. af kogetiden. Hæld vandet fra, vend tunfiskeblandingen i og rund af med olie.
  4. Anret i dybe tallerkner og drys de sprøde kapers over. Servér straks – evt. med parmesan.
Tips!
Du kan også runde retten af med ½-1 dl piskefløde i stedet for olie.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Prøv en gratineret gang kyllingebryst med lækker pesto.
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og brun dem på en pande med olie. Skru lidt ned for varmen og steg dem i 4-5 min. på hver side. Tag dem af panden og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Steg champignoner og gulerødder med resten af olien på panden. Krydr med hvidløg, salt og peber.
  3. Smør kødet med pesto og dæk det med tynde skiver mozzarella. Flæk bollerne og læg dem ved.
  4. Gratinér kyllingerne under grillen i ovnen i 2-3 min. ved siden af de flækkede boller.
  5. Anret kødet i skiver på bollerne sammen med rucola og evt. lidt mere pesto. Giv stegte grønsager til.
Tips!
Gratineret kyllingebryst er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Ælt kødet sammen med hvidløg, oregano, salt og peber og form det til 2 flade bøffer.
  2. Tzatziki: Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Riv den groft og rør den sammen med yoghurten. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en grillpande eller pande med lidt olie i 3-4 min. på hver side.
  4. Anret med lune pitabrød (brug brødristeren), tzatziki, grønsager, feta og mynte.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri