Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem og billig weekendfrokost

Byd dine frokostgæster på dejlige hjemmelavede retter, der ikke behøver koste mange penge. Her er fire gode forslag.

Annonce

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Porretærte
(Ca. 10 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
125 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fyld:
2 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.
  2. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).
  3. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
  4. Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.
  5. Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.
  6. Krydr med timian, salt og peber.
  7. Tilsæt mælk eller fløde og æg.
  8. Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.
  9. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.
  10. Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Ælt, til dejen er sej og glat. Lad dejen hæve ca. 30 min.
  3. Form et brød og sæt det på en bageplade. Lad det hæve 1 time.
  4. Bag brødet i en 200 grader varm ovn i 15 min. Skru ned til 175 grader og bag videre ca. 25 min., til brødet lyder hult, når man banker på det på undersiden.
  5. Afkøl på bagerist.
  6. Variation: Form dejen til 10-12 boller, lad dem efterhæve og bag dem i en 225 grader varm ovn i 15-20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Kog kyllingekødet i 15 min. med laurbærblad og chili i letsaltet vand, så det næsten dækker.
  2. Kassér laurbærbladet og chilien. Tilsæt stykker af bladselleri og gulerodsskiver.
  3. Kog 10-15 min., til kødet er gennemvarmet.
  4. Lad det køle af. Pil kødet fra benene, si grønsagerne fra og bland dem med kødet og en dressing af cremefraiche smagt til med karry.
  5. Smag hønsesalaten til med salt og peber.
Tips!
Kogelagen kan bruges til suppe eller sovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Bland salat med appelsin, feta, løg og en dressing af olie og eddike. Krydr med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri