Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem og lækker frokost med bagels

Bagels er små brød, som efterhånden bages mange steder i verden. De bruges især flækkede med fyld i som sandwich. Herfår du en klassisk opskrift på bagels, samt en masse god forslag til lækkert fyld.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i fingerlunkent vand (ca. 40 grader) og tilsæt sukker. Lad blandingen stå en halv times tid, til den skummer.
  2. Tilsæt salt, olie og sigtemel og derefter hvedemelet gradvist.
  3. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve ca. 1 time og 30 min. Tril 10 lange pølser à 25-28 cm. Form dem til ringe på et melstrøet bord og tryk enderne godt sammen. Lad dejringene efterhæve 30 min.
  5. Bring en stor gryde med vand i kog. Kog dejringene 2-3 stykker ad gangen i 2 minutter, så de hæver.
  6. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapir på to bageplader.
  7. Pensl med æg og drys evt. med birkes eller sesamfrø. Bag bagels straks i en 225 grader varm ovn med varmluft i ca. 15 min., til de er pænt gyldne i farven og lyder hult, når man banker på dem i bunden.
  8. Lad bagels-ringene køle af på en bagerist. Hvis de skal fryses, er det bedst at lægge dem i fryseposer, mens de stadig er
Tips!
Bagels er ringformede boller, der oprindeligt er jødiske og meget typiske for New York. De er kommet til USA med emigranter fra Sydtyskland og omegn. Nogle sprogforskere mener, at ordet bagel stammer fra det gammeltyske ord „boug“, der betyder ring eller armbånd. I USA kan man få mange varianter af surdejs-, fuldkorns-, sesam- og grovbagels med mange slags fyld.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pluk grove stilke af spinaten og skyl den grundigt i koldt vand. Slyng spinatbladene fri for vand.
  2. Kom fløde og det hele, pillede fed hvidløg i en sauterpande og giv det et opkog.
  3. Krydr med salt og peber og lad fløden simre 5 min.
  4. Tag hvidløgsfeddet op og vend spinaten i fløden. Lad det simre, til spinaten lige falder sammen, og smag til med salt og peber.
  5. Lun de fire bagels i ovnen eller på en brødrister og flæk dem med en skarp kniv.
  6. Anret med den flødestuvede spinat og røget laks. Server straks.
Tips!
Brug evt. færdigkøbt stuvet spinat som en nem genvej.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Flæk hver bagel og smør med flødeost.
  2. Læg en skive laks på og anret med kapers og hakket løg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Steg skinkeskiverne sprøde på en tør slip letpande (1-2 min. på hver side) og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Skær tomaterne i skiver.
  3. Flæk brødene, smør dem med friskost eller mayonnaise og kværn lidt salt og peber over.
  4. Læg sammen med salat, tomat og sprød skinke.
Tips!
Læg eventuelt skinkeskiverne mellem køkkenrulle i mikroovnen og giv dem ca. 2 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Smør to flækkede bagels med flødeost og krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Læg dem sammen med skyllet salat eller brøndkarse, lakseskiver, tomatskiver og ganske tynde skiver rødløg. Nyd straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge