Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem og lækker middagsmad med citrusfrugter

Citrusfrugter er ikke kun gode i desserter - både appelsin og citron kan give et ekstra smagspift til dine middagsretter. Her har vi fundet fem lækre middagsretter med citrusfrugt: Grillede kyllingelår med citron og timian, kalvehjerteragout med timian og citron, fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat, citronfrikadeller og krebinetter i chili-appelsin-lage. Velbekomme!

Annonce

Fjerkræ
Her får du en let opskrift med kylling, hvor der både er noget til øjne, næse og smagsløg. Opskriften er til 2 personer.
Sådan gør du:
  1. Skær et par „ridser” i hvert kyllingelår, så marinaden kan trænge ind.
  2. Vend lårene sammen med de øvrige ingredienser (brug evt. en frysepose).
  3. Læg dem i køleskabet i 2-6 timer.
  4. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle og steg dem på en varm grill eller grillpande i ovnen (ca. 10 min. på hver side).
  5. Servér med kartoffelsalat og grillede grønsager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
  2. Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
  3. Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
  4. Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
  5. Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
  7. Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
  8. Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et stykke af, som vejer ca 170 gram.
  2. Pres et hul igennem kødet med skaftet af en træ grydeske. Kom soltørrede tomater, brød, persille og peber i en minihakker og hak det hele godt.
  3. Stop fyldet ind i mørbraden og læg den i et lille ovnfast fad.
  4. Smør oversiden med sennep, hæld bouillon i fadet og bag mørbraden i ovnen ved 200° i ca en halv time, til kødet er gennemstegt.
  5. Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinen i skiver.
  6. Snit fennikel i tynde strimler. Vend appelsin, fennikel og rucolasalat sammen i en skål.Fordel citronolie over og krydr med salt og peber.
  7. Skær mørbraden i skiver og server dem med salaten.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek og Mikkel Adsbøl Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Ælt kød sammen med rasp, 1 tsk fintrevet citronskal, 1-2 spsk citronsaft, hakket persille, timian og parmesanost. Krydr med salt og peber, form farsen til kugler og vend i mel. Brun dem på en pande med olie/smør. Skru ned og lad dem stege ca. 8 min.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Del broccoli i buketter og snit stilkene fint. Vend dem i pastaen de sidste 3-4 min. af kogetiden. Hæld pasta/broccoli i en sigte og smelt flødeosten i den varme gryde. Vend pasta/broccoli i gryden og smag til med salt og peber. Servér med frikadeller og evt. parmesanost.
Tips!
Citronfrikadeller er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Prøv hverdagsklassikeren krebinetter, her i en chili-appelsin variant.
Sådan gør du:
  1. Form 2 krebinetter. Brun dem på begge sider i en blanding af smør og olie på en slip let-pande.
  2. Steg dem færdige ved middel varme, ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Varm gulerødderne i olivenolie med finthakket chili, uden at det tager farve.
  4. Tilsæt saft af 1 appelsin og lad gulerødderne blive møre under låg, ca. 5 min.
  5. Tilsæt stykker af de 2 andre appelsiner og smag til med salt.
  6. Servér krebinetter med gulerødder i chili og boller eller brød.
Tips!
Krebinetter i chili-appelsin-lage er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge