Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nem brunch til hele familien

Byd familien eller vennerne på brunch i weekenden. Det er både let og lækkert. Her har vi dækket et fint brunchbord og fyldt det med:

Croque Monsieur med brie

Croissanter med æggesalat og kaviar

Varmrøget laks på agurke/ fennikelsalat

Rabarberkompot med skyr og sprødt drys

Mangosnitter

Annonce

Småretter og tilbehørSandwich og wrapsBagværk
Skønne croissanter med lækkert fyld.
Croissanter med æggesalat og kaviar
6 personer
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 rulle croissantdej
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et bræt og del den i de stiplede trekanter.
  2. Rul dem let sammen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl evt. med sammenpisket æg og bag croissanterne 12-15 min.
  3. Pil æggene og hak dem groft. Rør dem sammen med sennep, cremefraiche og purløg. Smag til med salt og peber.
  4. Skær croissanterne op og fyld dem med æggesalaten. Top op med kaviar.
Tips!
Man kan også vende kaviaren i æggesalaten, og den lækre æggesalat er også god som sandwichfyld.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Sandwich og wraps
Den klassiske franske croque monsieur - her lavet med en lækker brieost i stedet for almindelig skiveost.
Croque monsieur med brie
6 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8-10 min.
Ikke fryse-egnet
6 skiver lyst brød
25-50 g smør
6 skiver skinke
200 g brie
2 store tomater
Sådan gør du:
  1. Smør alle brødskiverne med smør og læg skinke og brieskiver på 3 af dem. Skær tomaterne i små tern uden kerner og rør dem sammen med hakket basilikum, salt og peber.
  2. Fordel det over brien og læg de resterende brødskiver på som låg. Steg sandwichene i en toastmaskine eller på en stegepande med smør – til de er gyldne og osten let smeltet. Del dem i halve eller kvarte og server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Fisk
Lækker frisk salat med varmrøget laks og fennikel.
Varmrøget laks med agurke/fennikelsalat
6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Køletid: min. 30 min.
Ikke fryse-egnet
1 stor fennikel
1 bdt dild
Sådan gør du:
  1. Halver fennikelknolden og skær stokken ud. Skær den i papirtynde skiver – brug gerne et rivejern. Læg dem i køleskabet i en skål med iskoldt vand i mindst 30 min. (gerne længere) – til de krøller og er sprøde.
  2. Vask agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver på skrå. Pil rødløget, halver det og skær det i papirtynde skiver.
  3. Vend de afdryppede fennikelflager sammen med agurk og rødløg. Pisk fintrevet citronskal sammen med 2-3 spsk citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber og vend det i salaten sammen med fintsnittet dild.
  4. Befri laksen for skind og ben og del den i store flager. Anret den på et fad med salaten – eller i portionsskåle.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Små lækre dessertsnitter med frisk mango.
Snitter med mango
12 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g hvedemel
75 g sukker
75 g koldt smør
Fyld:
35 g smør
3 spsk sukker
1 æg
3 spsk mel
1 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland mel og sukker og hak det kolde smør i, til det bliver en krymmeldej. Pres dejen ud i en lille bradepande (18x26 cm) foret med bagepapir.
  2. Sæt den i ovnen 15 min. Rør smør og sukker blødt og rør kokosmel, æg og mel i. Skræl mangofrugten, skær den igennem på hver side af den flade sten og skær frugtkødet i tynde både.
  3. Bred kokosmassen ud på den forbagte bund. Læg mangoskiverne tæt ovenpå og drys med sukker rørt med citronskal.
  4. Sæt formen tilbage i ovnen ca. 20 min. Lad kagen afkøle på en rist og skær den i snitter.
Tips!
Erstat evt. mangoskiverne med hindbær eller friske abrikoser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Skyr med rabarberkompot og sprødt drys
6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Kompot:
500 g rabarber
Drys:
3 spsk rørsukker
½ dl vand
150 g havregryn
Sådan gør du:

  1. Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Bland rabarber med rørsukker og vaniljemarv i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten – ca. 5 min. Hæld den straks i en skål til afkøling.

  2. Giv sukker og vand et opkog på en stor pande. Bland de øvrige ingredienser sammen og hæld dem på panden. Steg under omrøring ved middel varme, til det er gyldent og sprødt, ca. 8 min. Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  3. Rør skyren cremet og anret i små glas med kompot og drys – evt. lagvis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri