Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nyd en dejlig salat til aftensmad

Nyd en dejlig salat til aftensmad – det er let og lækkert og kan varieres på utallige måder. Her får du opskrifterne på:

  • Spidskålssalat med avocado, citron og laks
  • Pastasalat med små oksefrikadeller og gremolata
  • Bulgursalat med spinat, ribs og kylling
  • Salat af nye kartofler med bacon og brøndkarse
  • Grøn salat med brødcroutoner og grønsager
Annonce

Spidskålssalat med avocado, citron og laks
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ spsk olivenolie
Drys:
30 g mandler
Sådan gør du:
  1. Krydr lakseternene med salt og peber og steg dem gyldne på en varm pande med olie – de må gerne være en smule rå indeni. Hæld dem ud på en tallerken.
  2. Rør fintrevet citronskal sammen med 1 spsk citronsaft, ahornsirup og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  3. Skær kålen i kvarter og skær stokken ud. Skær kålen i tynde strimler og vend dem sammen med dressingen. Halvér avocadoen og tag stenen ud. Tag frugtkødet ud af skallerne, skær det i skiver og vend dem i salaten sammen med dild.
  4. Anret på to tallerkner og fordel lakseternene i salaten. Drys med hakkede ristede mandler: Rist en håndfuld mandler på en pande med ½ spsk olivenolie i 5 min. Drys med lidt friskværnet sort peber eller chiliflager samt salt, og rist dem et par min. mere.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

En herlig sommervenlig gang pastasalat med delikate oksefrikadeller
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med 1 tsk salt og rør de andre ingredienser i. Form farsen til 24-28 små runde frikadeller og læg dem i køleskabet ½ times tid.
  2. Brun dem på en pande med olie, skru lidt ned og steg dem i alt ca. 8 min. Læg dem til afkøling.
  3. Gremolata: Bland persille, hvidløg og fintrevet citronskal.
  4. Kog pastaen efter pakkens anvisning og tilsæt de rensede bønner de sidste 4 min. af kogetiden. Hæld det hele i en sigte og skyl med koldt vand.
  5. Pisk citronsaft, balsamico og olivenolie sammen og krydr med chili, salt og peber.
  6. Vend pastaen og bønnerne med dressingen og tilsæt tomater. Anret med frikadeller og drys med gremolata.
Tips!
Pastasalat med oksefrikadeller er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Bulgursalat med spinat, ribs og kylling
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
½ tsk salt
2½ dl vand
Dressing:
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Bland bulgur, citronskal, salt og vand i en gryde. Giv det et opkog, tag gryden af varmen og lad det trække under låg i 15 min.
  2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og evt. lidt karry. Steg dem på en (grill)pande smurt med olie 7-8 min. på hver side.
  3. Skyl spinaten grundigt, slyng den tør og læg den i en stor skål. Vend den lune bulgur i spinaten og tilsæt dressingen.
  4. Vend rødløg og ribs i salaten og anret den på tallerkner med stegt kylling.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Salat af nye kartofler med bacon og brøndkarse
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3-4 skiver bacon
Dressing:
2 spsk mayonnaise
1-2 tsk dijonsennep
1-2 tsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Steg baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Pisk dressingen sammen og smag den til.
  3. Bland kartofler og bladselleri og anret det på et fad med salatblade.
  4. Dryp dressingen over og drys med brøndkarse og knust bacon.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Grøn salat med brødcroutoner og grønsager
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Brødcroutoner:
1 fed hvidløg
Krydderurtepesto:
en håndfuld bredbladet persille
en lille håndfuld frisk basilikum
lidt timian
1 lille fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
½-1 dl vand
Sådan gør du:
  1. Pesto: Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg – brug evt. en hurtighakker. Tilsæt olivenolie og vand og smag til med salt og peber.
  2. Rist brødet gyldent på en pande med olie og hvidløg. Dryp det af på køkkenrulle.
  3. Skyl og slyng salatbladene og anret dem på et fad eller to tallerkner.
  4. Del blomkålen i buketter og blanchér dem et par min. i kogende, letsaltet vand.
  5. Skær gulerødder og squash i tynde bånd med en kartoffelskræller.
  6. Anret grønsagerne på salaten, dryp med pesto og drys med croutoner.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri