Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pak picnickurven: 6 nemme opskrifter

På billedet: Forrest til venstre ses portionspizzaer med grønt og frisk mozzarella. Bag dem er en madkasse fyldt med cherrytomater og kiwier, der kan skæres over i halve og spises med ske. Til højre herfor er der rissalat med kylling og karry. I glassene ses smoothie med appelsin og røde bær. På tallerkenen foran er der rugboller med kerner og skinkeruller. På servietten til højre ses cookies med chokolade og pekannødder. Husk altid vand til skovturen.

 

Fyld picnickurven med god mad, der både smager, og som børnene er glade for. Maden, man nyder i det fri, smager ofte ekstra godt. Her er både hjemmebag og hurtige snacks. Få alle opskrifterne her:

Annonce

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Lækre små pizzaer - perfekte til picnickurven eller madpakken!
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i lidt af det lunkne vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, salt, mel og olie. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål, og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve ved stuetemperatur ca. en time.
  2. Lav fyldet klar imens. Ælt dejen igennem igen. Tænd ovnen på 225 grader med varmluft. Rul dejen tyndt ud i 8 cirkler til pizzabunde med en diameter på ca. 15 cm. Læg dem på bagepapir.
  3. frugt og oliven på bundene. Hæld saltlagen fra mozzarellaen, og skær den i skiver. Læg en skive på hver pizza og drys med parmesanost.
  4. Bag to plader ad gangen 12-15 min., til de er gyldne og sprøde. Pynt med basilikum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smør flødeost på skinkeskiverne. Læg en tynd stang bladselleri, en stang agurk og en stang rød peberfrugt på midten af skiven. Tril sammen til en rulle
  2. Pak hver rulle ind i et stykke mellemlægspapir. Nyd dem med en rugbolle med kerner eller andet godt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Første dag:
  2. Rør ingredienserne til fordejen sammen, og lad den stå til næste dag ved stuetemperatur, løst tildækket med viskestykke.
  3. Anden dag:
  4. Ælt resten af ingredienserne i dejen, til den er smidig, saftig og ikke for tør. Form store boller af dejen, sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  5. Lad bollerne hæve 11/2 time. Pensl med æg og drys med græskarkerner. Bag bollerne i en 200 grader varm ovn ca. 20 min.
  6. Lad bollerne køle af på bageristen. Skal bollerne fryses, kommes de lune i fryseposer og lægges i fryseren.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Varm olien i en gryde og rist karryen. Tilsæt risene, og lad dem opsuge olie. Tilsæt vand og salt og bring det i kog.
  2. Læg kyllingebryst i en si, krydr med lidt salt og peber, og sæt sien over gryden med kogende ris. Damp kødet under låg ca. 12 min., til det er gennemvarmt.
  3. Smag på risene, om de er færdige, og kog evt. lidt videre. Sluk, kom bønnerne i, og lad dem trække i de varme ris 5-10 min.
  4. Pluk eller riv det kolde kyllingekød – det trevler let, hvis det bliver skåret. Bland kyllingekød og evt. grofthakkede mandler i rissalaten, og smag til med salt og peber. Lad rissalaten køle af.
  5. Hvis den kommer i madkurven lun, skal den spises inden for et par timer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

BagværkSøde sager og drikke
Lækre cookies med pekannødder og chokolade.
Cookies med chokolade og pekannødder
(Cirka 24 stk)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 2 x 10 min.
Ikke fryse-egnede
150 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk groft salt
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel og bagepulver og smuldr det med smør i en foodprocessor. Kør til ensartet konsistens, og tilsæt brun farin, sukker, salt og chokolade. Saml dejen med æg.
  2. Del dejen, og tril til kugler. Sæt dem på bagepapir på to bageplader med et par cm’s afstand mellem hver kage, da dejen flyder ud under bagningen. Tryk et par fingre i hver kage, og sæt en nøddekerne i hver.
  3. Bag i en 175 grader varm ovn. Lad kagerne køle af på pladen i 5-10 min., til de er faste. Kan opbevares i en lufttæt dåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Blend frosne jordbær og appelsinjuice evt. med lidt flormelis hjemmefra. Hæld i flaske eller glas med låg.
  2. Kom frosne hindbær i en lille frysepose eller beholder, og kom dem i drikken, når den skal nydes.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge