Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pandekager og vafler - 5 skønne opskrifter

Byd familien på lækre lune pandekager og vafler - perfekt til en regnvejrseftermiddag, når det er vådt og gråt udenfor. Her byder vi på:

  • Kærnemælksvafler

  • Pandekager med is og rabarber

  • Flamberede og fyldte pandekager

  • Sveskepandekager

  • Tykke & tynde pandekager.

Velbekomme!

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Børnene elsker kærnemælksvafler og de er hurtige at lave, da der bruges bagepulver i stedet for gær.
Kærnemælksvafler
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 6 lag)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser og rør dem ud i kærnemælken. Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt smør.
  2. Bag dejen i et varmt vaffeljern (ca. 1 dl dej pr. lag) og servér f.eks. med ahornsirup.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Et sikkert hit hos både børn og voksne er lune pandekager med is og rabarber. Her er rabarberne vendt med friskslynget honning for at fremhæve smagen.
Pandekager med is og rabarber
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Pandekagerne er fryseegnede
Rabarberkompot med honning:
50 g sukker
Pandekager:
2 æg
125 g hvedemel
1 spsk sukker
2½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot:
  2. Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker.
  3. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 15-20 min. Ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede. Rabarberne skal sødes med honning ved servering (honningen mister smag, hvis den opvarmes).
  4. Pandekager:
  5. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min. Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
  6. Beregn ½ dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne et par min. på begge sider på en slip let-pande (25 cm i diameter) i lidt smeltet smør, til de er gyldne.
  7. Anret lune pandekager med kugler af is, rabarber og honning.
Velbekomme!

En pandekagesæk med fyld er en festlig dessert, der er let at lave klar, nogle timer før den skal nydes. Flamberede pandekager er en rigtig luksusret – man kan gøre en del klar i forvejen, men sovsen og flamberingen skal laves lige før servering.
Flamberede og fyldte pandekager
4 personer
Pandekagesæk med sveskefyld:
Arbejdstid: 20 min. (hvis pandekagerne er bagte)
Ikke fryse-egnet
(4 personer) 8 kolde pandekager
Cognacflamberede crêpes:
Arbejdstid: 35 min. (når pandekagerne er bagt)
Pandekagerne er fryseegnede uden tilbehør
(4 personer) 8 crêpes
Appelsincreme:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Pandekagesæk med sveskefyld:
  2. Fjern stenene i sveskerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Pisk fløden til flødeskum med kornene af vaniljestangen. Bland sveskerne i og fordel fyldet på midten af hver pandekage.
  4. Luk med en snor, sløjfe eller et
  5. stykke flækket vaniljestang. Stil dem koldt indtil servering.
  6. Cognacflamberede crêpes:
  7. Bland mælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min. Kom cremen i en skål, og drys med lidt sukker. Smag den kolde creme til med fintrevet appelsinskal og vend letpisket flødeskum i.
  8. Smør pandekagerne med appelsincremen og rul sammen. '
  9. Smelt sukker på en pande til karamel, tilsæt saft af appelsinen og kog til en tyk sirup. Læg de fyldte pandekager på panden. '
  10. Varm cognacen forsigtigt i en gryde – hæld den over pandekagerne, og sæt straks ild til, så den brænder. Drys med hakkede mandler.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og lav et hul i midten. Pisk æg og kærnemælk sammen og hæld det i hullet. Rør dejen sammen og tilsæt smør og svesker.
  2. Bag dejen til små, tykke pandekager på en stegepande smurt med lidt smør – brug evt. en spejlæg-/blinispande.
  3. Server til brunch med æblemos og sirup eller kanelsukker. Eller som dessert.
Tips!
Flødeskum eller vaniljeis er også godt tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Både de store danske pandekager og de små amerikanske er pandekager, der kan spises når som helst på dagen. De tykke amerikanske pandekager serveres ofte til morgenmad eller brunch og er ekstra lækre bagt med bær.
Tykke og tynde pandekager
Danske pandekager
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 20 min. (når man bager på 2 pander)
Fryse-egnede (ca. 15 stk.)
Tilbehør:
Amerikanske pandekager bagt med bær
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
(8 pandekager = 4 personer)
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Danske pandekager:
  2. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper.
  3. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab mindst 30 min.
  4. Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
  5. Beregn 1/2 dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne på begge sider på en slip let-pande (25 cm) i lidt gyldent smør et par min., til de er gyldne.
  6. Servér pandekagerne med knasesukker og syltetøj.
  7. Amerikanske pandekager: Dejen skal bages, straks efter den er blandet sammen, ellers hæver den ikke.
  8. Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør smeltet smør, mælk og æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
  9. Kom en klat smør på panden og varm det op, til det syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
  10. Drys hver pandekage med bær, før den vendes. Steg pandekagerne på den anden side, til de er gyldne og faste. Serveres lune med ahornsirup eller flydende honning.
Velbekomme!
Annonce

Hjemmet i denne uge