Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 skønne påskekager

Findes der noget bedre end at samle venner og familie til en god påskefrokost efterfulgt af en lækker kage til kaffen? Her har vi fundet seks skønne kager frem, som du kan forkæle dine gæster med i påsken. Her byder vi på påskens lækreste småkager, lagkager og skærekager:

Påskesmåkager

Marengslagkage med påskeæg

Små påskekager

Påskekage med marcipankyllinger

Citronmuffins med likøræg på toppen

Citronmåner

Annonce
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  3. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linseforme med 2/3 af dejen.
  4. Hak mandlerne meget fint.
  5. Rør smør og flormelis sammen og rør den revne citronskal og ægget i. Rør til sidst de finthakkede mandler i massen.
  6. Kom fyldet i formene. Rul resten af dejen ud og udstik stjerner eller firkanter, som passer som låg. Læg dem på kagerne.
  7. Bag dem ved 200 grader i 15-20 min.
  8. Lad kagerne svale lidt, inden de forsigtigt lempes ud af formene – kagerne er meget „skøre“.
  9. Lad dem blive helt kolde, før de pyntes.
Tips!
I stedet for små dessertkager kan der bages én stor tærte. Rul 2/3 af dejen ud til en plade og beklæd en smurt tærteform, 20 cm i diam., med den. Kom fyldet i. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler og læg på som fletlåg. Bag tærten ved 200 grader i 20-25 min. Drys den med sigtet flormelis, når den er helt kold.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
  2. Rør 1 dl af citrussaften i sammen med den revne skal. Bland bagepulveret i sigtet mel og vend det i dejen.
  3. Kom dejen i en velsmurt springform, 23-24 cm i diam. og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
  4. Tag den bagte kage ud af formen og prik den tæt med en strikkepind.
  5. Hæld forsigtigt resten af citrussaften over kagen, så kagen når at opsuge saften.
  6. Kagen kan nu flækkes til to bunde, og der lægges abrikos imellem og oven på bundene, eller den kan forblive hel med abrikosmarmeladen over.
  7. Dæk med let pisket flødeskum og sæt marcipankyllinger i pistaciemarcipanreder.
  8. Pynt med flækkede pistacier på flødeskummet.
  9. Kyllinger: Rul en nøddestor kugle til krop samt en mindre til hoved. Øjnene er hele nelliker og næbbet er et lille stykke rødt cocktailbær.
Tips!
I stedet for én stor kage, kan dejen fordeles i små papirsforme. Bagetiden er så 15 20 min. Pynt med glasur eller flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Det behøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.
Påskesmåkager
(ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 8-10 min.
Dejen er fryse-egnet
Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 stang vanilje
1 stort æg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis, kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Del evt. dejen i 2-3 portioner og tag en portion ud ad gangen, så dejen ikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i enkle figurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger. Lav evt. skabeloner af papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
  4. Pynt: Rør flormelis med æggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose med et lille hul i spidsen og tegn mønstre med den. Som sprøjtepose kan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Pynt med kugler, krymmel eller påskeæg, inden glasuren stivner.

    SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Marengsbunde:
    Pisk æggehviderne med citronsaft og flormelis i ca. 5 min. med en håndmikser, til det er skummende. Tegn 2 cirkler med en diameter på 24 cm på bagsiden af bagepapir. Vend bagepapiret og fordel dejen i et jævnt lag i de to cirkler. Bag bundene 1 time i en 100 grader varm ovn. Lad marengsbundene køle af et tørt sted, så de bevarer deres sprødhed.
  2. Hvid chokoladecreme:
    Kog vand i en gryde og sluk. Sæt en skål med stykker af chokolade over vandet, og lad chokoladen smelte ved eftervarmen.
  3. Pisk cremefraiche 38 % og piskefløde med vaniljekorn, limeskal og citronskal til let flødeskumsagtig konsistens.
  4. Vend den smeltede chokolade i skummet med en dejskraber. Fordel cremen på den ene marengsbund og læg den anden ovenpå. Stil kagen køligt et par timer og lad cremen stivne.
  5. Påskeæg:
    Ælt marcipanen med citronsaften. Form 12 æg. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad og rør, til chokoladen er tyktflydende.
  6. Glasur:
    Rør flormelis med limesaften. Sæt 12 skefulde på kagen, og sæt citronmelisse og et påskeæg i hver klat glasur. Pynt påskeæggene med strimler af citronskal (julienne).
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Fine citronmuffins pyntet til årstiden. De lækre muffins gør sig godt på alle tider af året - her har vi pyntet dem til påske.
Citronmuffins med likøræg på toppen
10 stk.
Sådan gør du:
  1. Smelt 100 g smør med 1⁄2 dl citronsaft i en gryde. Pisk 2 æg og 125 g brun farin skummende. Tilsæt 1 tsk fint revet citronskal og rør forsigtigt smørblandingen i.
  2. Bland 100 g hvedemel og 1⁄2 tsk bagepulver, drys det igennem en sigte og vend det i æggeskummet.
  3. Fyld dejen i 10 muffinsforme og bag i 200 grader varm ovn ca. 15 min.
  4. Rør glasur af 1 dl flormelis og ca. 2 spsk æggehvide.
  5. Sæt en klat på hver kage og pynt med likøræg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Her er dejlig hjemmelavet citronmåne – den ene variant med citronglasur rørt med den italienske likør Limoncello og den anden flækket og fyldt med lemon curd (citronsmørcreme). Begge varianter er forfriskende, syrlige og søde på samme tid.
Citronmåner
(Til 2 citronmåner og ca. 14 stykker)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Kagen kan fryses uden fyld eller pynt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Fyld:
50 g sukker
2 æg
Pynt:
Pynt:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen og herefter saft og skal fra citronerne.
  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og drys det igennem en sigte i dejen. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 175 grader, til den er gennembagt ca. 40 min.
  3. Lad citronkagen køle af på bagerist. Skær kagen over i to til to måner.
  4. Pynt med citronglasur eller flæk kagen og fyld med lemon curd.

    Citronmåne med:
    Fyld: Lemon curd
    Pynt: Flormelis

    Riv skallen af citronerne i en lille tykbundet gryde. Sørg for, at det kun er det gule, der rives og ikke det bitre hvide lag nedenunder. Pres saft af citronerne, og hæld det i gryden med sukker, æg og smør. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er stivnet. Holdbarheden er nogle dage. Flæk en citronmåne, fordel lemoncurden på bunden, og læg toppen ovenpå. Drys med flormelis.

    Citronmåne med:
    Pynt: Citronglasur og gule mimoser

    Rør flormelis med Limoncello eller citronsaft til passende tyktflydende konsistens. Fordel det på en citronmåne og pynt med mimoser eller kagekrymmel, inden glasuren stivner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri