Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Påskemiddag med tre retter

Invitér familie og venner på en festlig og velsmagende påskemiddag med tre retter. Alle opskrifter er til 6 personer.

 

SE OGSÅ: Klip det sødeste påskepynt

SE OGSÅ: Fire hurtige påskelækkerier

SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med æg

Annonce

Fisk
Æggecreme med stenbiderrogn
(6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnede
3 spsk mayonnaise
Sådan gør du:
  1. Hak de pillede æg og rør dem med mayonnaise og cremefraiche. Smag til med sennep, salt og peber og tilsæt purløg (gem lidt til pynt).
  2. Fordél cremen i 6 portionsglas, top op med stenbiderrogn og pynt med purløg.
  3. Skær rugbrød i papirtynde skiver og rist dem sprøde.
Tips!
Frys evt. rugbrødet og skær det på pålægsmaskine.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Sprængt bornholmerhane
(6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 18-24 timer
Koge/stegetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
25 g smør
1 tsk salt
2 fed hvidløg
Saltlage:
150 g salt
1 l vand
Sådan gør du:
  1. Kog saltlagen og lad den blive kold. Skær lår og bryst med brystben af hanen. Skær vingerneaf bryststykket. Læg lår og bryst i saltlagen i køleskab natten over (18-24 timer).
  2. Brun vinger, skrog og suppeurter i en gryde. Hæld vand på, så det dækker. Giv det et opkog, fjern skum og tilsæt salt, timian og
  3. hvidløg. Lad det simre 1 time. Fjern skum og fedt undervejs og si suppen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader. Læg lårene i et ovnfast fad, hæld ½ l suppe ved og sæt dem i ovnen i 20 min. Læg bryststykket ved og steg videre 25 min. mere.
  5. Tag hanestykkerne op og dup dem tørre. Brun dem på en pande med smør, til skindet bliver sprødt.
  6. Si fonden over i en gryde, jævn den og smag til med salt og peber. Servér med kartoffelfad og flødestuvede gulerødder.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Kartoffelfad
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 1 time
Fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Kog kartofler og hvidløgsfed møre i letsaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne (gem 2 dl) og mos dem. Rør olivenolie og 1-2 dl kogevand i lidt ad gangen og krydr med salt og peber.
  2. Fyld massen i et smurt, ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min.
Tips!
Kartoflerne kan tilsættes fintsnittede forårsløg, hakkede krydderurter, revet ost el. lign.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Steg løgene blanke i olie i 5-8 min. Skær gulerødderne i mundrette stykker, vend dem i gryden og tilsæt suppen. Lad dem simre møre (med bid) i ca. 5 min.
  2. Tag gulerødderne op og tilsæt fløden. Kog suppen cremet, vend gulerødderne i og smag til med estragon, salt og peber.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Søde sager og drikke
Abrikostrifli med valnødder
(6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Udblødning: 6 timer
Koge/stege/bagetid: 30 min
Ikke fryse-egnet
Abrikosfyld:
½ l vand
75 g sukker
Valnøddekage:
1 knsp salt
Topping:
50 g sukker
Creme:
2 blade husblas
2 spsk sukker
3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Overhæld abrikoserne med vand og lad dem trække i 6-24 timer. Kom abrikoser og udblødningsvand i en gryde med citronskal og -saft. Lad abrikoserne simre møre (ca. 20 min.). Smag til med sukker og lad dem afkøle. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Bland valnødderne med mel og salt. Vend blandingen i æggene, fyld dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 25 min. Vend den ud på en rist til afkøling.
  3. Smelt sukker til gylden karamel på en pande og vend nødderne i. Hæld det straks ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  4. Udblød husblas i koldt vand. Knug vandet af og smelt den over vandbad.
  5. Pisk æggehvider og sukker til blød marengs.
  6. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en tyk creme (5 min. med en håndmikser). Vend flødeost i æggeblommecremen og tilsæt husblas i en tynd stråle. Vend marengsmassen i cremen. Skær kagen i tern/skiver og fordél halvdelen i bunden af en glasskål. Stænk evt. med likør og fordél halvdelen af abrikoserne over kagen. Gentag med resten af kagen og abrikoserne.
  7. Fordél vaniljecremen ovenpå og sæt desserten koldt. Drys med hakket nøddekaramel ved servering.
Tips!
Har du ikke tid til at bage kagen, kan du erstatte den med nogle gode makroner eller færdigkøbt kage, f.eks. roulade eller sandkage.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri