Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pinsebrunch

Byd familien eller vennerne på brunch i pinsedagene. Det er både let og lækkert. Få opskrifterne på:

 

• Skyr med rabarberkompot og sprødt drys

• Croissanter med æggesalat og kaviar

• Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat

• Croque monsieur med brie

• Snitter med mango

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Herlig pinsefrokost

SE OGSÅ: Pragtfuld pinsemiddag

 

 

Annonce

Småretter og tilbehør
Skyr med rabarberkompot og sprødt drys
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Kompot:
500 g rabarber
1 stang vanilje
Drys:
3 spsk rørsukker
½ dl vand
150 g havregryn
Sådan gør du:
  1. Kompot:
    Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Bland rabarber med rørsukker og vaniljemarv i en gryde og varm det op under låg.
  2. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten – ca. 5 min. Hæld den straks i en skål til afkøling.
  3. Drys:
    Giv sukker og vand et opkog på en stor pande. Bland de øvrige ingredienser sammen og hæld dem på panden. Steg under omrøring ved middel varme, til det er gyldent og sprødt, ca. 8 min.
  4. Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
  5. Rør skyren cremet og anret i små glas med kompot og drys – evt. lagvis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørBagværk
Croissanter med æggesalat og kaviar
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 rulle croissantdej
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et bræt og del den i de stiplede trekanter. Rul dem på en bageplade med bagepapir. Pensl evt. med sammenpisket æg og bag croissanterne 12-15 min. dem let sammen og læg
  2. Pil æggene og hak dem groft. Rør dem sammen med sennep, cremefraiche og purløg. Smag til med salt og peber.
  3. Skær croissanterne op og fyld dem med æggesalaten. Top op med kaviar.
Tips!
Man kan også vende kaviaren i æggesalaten.

Æggesalaten er også god som sandwichfyld.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Varmrøget laks og agurke/fennikelsalat
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Køletid: min. 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 spsk olivenolie
1 bdt dild
Sådan gør du:
  1. Halver fennikelknolden og skær stokken ud. Skær den i papirtynde skiver – brug gerne et rivejern. Læg dem i køleskabet i en skål med iskoldt vand i mindst 30 min. (gerne længere) – til de krøller og er sprøde.
  2. Vask agurken og halver den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver på skrå.
  3. Pil rødløget, halver det og skær det i papirtynde skiver.
  4. Vend de afdryppede fennikelflager sammen med agurk og rødløg.
  5. Pisk fintrevet citronskal sammen med 2-3 spsk citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber og vend det i salaten sammen med fintsnittet dild.
  6. Befri laksen for skind og ben og del den i store flager. Anret den på et fad med salaten – eller i portionsskåle.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Croque monsieur med brie
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8-10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
6 skiver lyst brød
25-50 g smør
6 skiver skinke
200 g brie
Sådan gør du:
  1. Smør alle brødskiverne med smør og læg skinke og brieskiver på 3 af dem.
  2. Skær tomaterne i små tern uden kerner og rør dem sammen med hakket basilikum, salt og peber. Fordel det over brien og læg de resterende brødskiver på som låg.
  3. Steg sandwichene i en toastmaskine eller på en stegepande med smør – til de er gyldne og osten let smeltet.
  4. Del dem i halve eller kvarte og server straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Snitter med mango
(12 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g hvedemel
75 g sukker
Fyld:
35 g smør
3 spsk sukker
1 æg
3 spsk mel
1 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland mel og sukker og hak det kolde smør i, til det bliver en krymmeldej.
  3. Pres dejen ud i en lille bradepande (18x26 cm) foret med bagepapir. Sæt den i ovnen 15 min. Rør smør og sukker blødt og rør kokosmel, æg og mel i.
  4. Skræl mangofrugten, skær den igennem på hver side af den flade sten og skær frugtkødet i tynde både.
  5. Bred kokosmassen ud på den forbagte bund. Læg mangoskiverne tæt ovenpå og drys med sukker rørt med citronskal.
  6. Sæt formen tilbage i ovnen ca. 20 min. Lad kagen afkøle på en rist og skær den i snitter.
Tips!
Erstat evt. mangoskiverne med hindbær eller friske abrikoser.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri