Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pinsefrokost med smag af forår

Inviter familie og venner på en skøn pinsefrokost i forårets tegn med nye grønsager, friske fjordrejer og søde bær. Denne pinsefrokost består af fjordrejer med salat og citrondressing, tarteletter med kylling og asparges,

forårssalat med nye grønsager, oste med hjemmelavede urtekiks og en skøn rabarber/jordbærkage til dessert. Alle opskrifterne er til 8 personer og du finder dem her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk 1 tsk fintrevet citronskal, 1 ½ spsk citronsaft, sukker, salt og peber sammen, til sukkeret er opløst og pisk olien i.
  2. Skyl salaten grundigt, slyng den tør og pluk den i mindre stykker. Vend dressingen i salaten og anret i en skål eller på et fad.
  3. Anret de pillede rejer på salaten og pynt evt. med dild.
Tips!
Køb gerne friske fjordrejer og kog/pil dem selv: Giv 3 l vand et opkog og tilsæt 3 spsk salt og 2 tsk sukker. Hæld 1 kg friske fjordrejer i det spilkogende vand og vend rundt, til alle rejer er røde, og vandet koger igen – det tager et par min. Tag gryden af varmen og lad rejerne stå i vandet 1 min. Hæld rejerne på et dørslag, skyl dem i koldt vand og bred dem ud på et fad. Pil dem.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingekødet i små tern. Rens aspargesene (kasser de grove ender) og skær dem i små stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde og vend kyllingeternene i. Steg (uden at brune) kødet et par min. under omrøring og vend aspargesene i.
  3. Vend rundt, tilsæt bouillon og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre 5 min. Jævn med fløde rørt sammen med majsstivelse: Tilsæt fintsnittet dild og smag til med salt og peber. Fordel stuvningen i lune tarteletter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skrub eller skrab kartoflerne rene og kom dem i kogende, letsaltet vand. Lad dem simre 8-10 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække færdige under låg ca. 8 min. Hæld vandet fra kartoflerne, overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  2. Rens de øvrige grønsager (undtagen ærter) og skær i mindre stykker – del blomkålen i buketter. Kog grønsagerne møre, men sprøde, i kogende, letsaltet vand, én slags ad gangen og læg dem straks i koldt vand, før de drypper af.
  3. Bælg ærterne. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Pisk dem sammen med sennep og vineddike. Pisk olivenolien i lidt ad gangen og spæd evt. med et par skefulde vand. Smag til med salt og peber og vend kartofler og grønsager sammen med dressingen.
  4. Drys ærterne over salaten og server evt. sammen med en god kogt eller lufttørret skinke.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel sammen med hakkede krydderurter, fintrevet citronskal, salt og peber. Hak det kolde smør i, til det bliver en grynet masse. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg. Form dejen til en tyk pølse, pak den ind i film og sæt den i køleskabet min. 2 timer.
  2. Skær dejpølsen i tynde skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
  3. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse. Server ostene med krydderurtekiks, friske pærer eller radiser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør cremet med sukker, vaniljesukker og æggeblommer. Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smørcremen skiftevis med mælken.
  2. Smør en springform (26 cm) med smør og drys med rasp. Fordel dejen i bunden af formen og glat den med en dejskraber.
  3. Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk det til marengs.
  4. Skær de skyllede, aftørrede rabarber i tynde skiver og del de rensede jordbær i kvarter. Vend rabarber, jordbær og grofthakkede mandler i marengsmassen.
  5. Fordel frugtmarengsen oven på dejen og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Dæk evt. kagen med et stykke stanniol undervejs, hvis overfladen begynder at blive for mørk.
  6. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den hvile i formen 10 min., før kanten løsnes med en kniv, og formen åbnes. Server kagen afkølet.
Tips!
Pynt evt. med friske jordbær og spiselige blomster.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge